Magazine

Snel en simpel video’s bewerken met Videoshop

Snel, simpel én professioneel een videofilmpje maken of bewerken? Dan is Videoshop de aangewezen app. Nee, het is geen familie van Photoshop, maar wel een app die door zijn grote gebruikersgemak steeds populairder wordt. Vooral Instagram-gebruikers lopen ermee weg, maar je kan er natuurlijk eender welke video mee maken. Videoshop is bovendien gratis en je hoeft niet voor het minste of geringste een in-app-aankoop te doen.

 

Videobewerking

 

Met Videoshop kan je een video schieten, of één of meerdere stukjes video’s uit je camerarol importeren. Vervolgens kan je die achter elkaar zetten, ongewenste stukjes eraf knippen en door middel van overgangen vloeiend in elkaar laten overlopen. Daarnaast kan je er filters, teksten en geanimeerde titels aan toevoegen. Ook is het mogelijk om bepaalde gedeelten vertraagd of juist versneld af te spelen.

 

Geluid

 

Als finishing touch zijn er geluidseffecten en rechtenvrije muziekjes die je onder je video kan zetten. En daaroverheen kan je ook nog eens een voice-over plaatsen, door simpelweg de opnameknop in de app te gebruiken.

 

 

Slideshows

 

Het is ook mogelijk om foto’s achter elkaar te zetten en zodoende een flitsende slideshow in elkaar te steken. Videoshop is dus video-editor en diashowmaker in één.

 

Delen

 

Ben je klaar, dan je kan je je knutselwerk direct delen via Instagram, Facebook, WhatsApp, Snapchat enzovoort. Of gewoon bewaren in je camerarol.

 

Het begin van je video bevat wel een watermerk, tenzij je de makers met een like op hun sociale media beloont. Het merk blijft overigens niet constant in beeld, dus je zou het er in je camerarol nog af kunnen knippen.

 

Tot slot

 

Videoshop is een uitstekende video-editor die je dankzij de simpele, maar vernuftige vormgeving zó onder de knie hebt. Beschikbaar voor iOS en Android. De iOS-versie heeft iets meer opties.

Laatste reacties