Magazine

Datingsite Relatieplanet stopt ermee

Het doek valt voor Relatieplanet, de Nederlandse datingwebsite die ook in België actief is. Per 1 juli gaan de websites en de apps op zwart, naar eigen zeggen omdat het niet meer rendabel is om als speler alleen op een lokale markt actief te zijn. Het bedrijf heeft veel concurrentie te duchten van grote spelers als Tinder en Badoo.

 

Bijna 20 jaar actief

 

Relatieplanet is nochtans al bijna 20 jaar actief en was aanvankelijk een groot succes. Maar al snel nam de concurrentie toe, vooral die van internationale platformen. Dat ging ten koste van traditionele, lokale datingsites.

 

In 2019 was Tinder de absolute marktleider en gebruikte 62 procent van de mensen met een dating-app dat platform, blijkt uit gegevens van marktonderzoeker Statista. Daarna volgden Badoo (23 procent) en Happn (18 procent). Dit betreft overigens de Nederlandse markt, al vertonen België en andere landen een gelijkaardig beeld.

 

De afwikkeling

 

Leden met een premium-abonnement krijgen de betaalde dagen na 1 juni teruggestort, belooft Relatieplanet. De rest van de maand kunnen alle leden gratis gebruik maken van alle premium-diensten op de site.

 

De data van alle Relatieplanet-gebruikers worden na 1 juli gewist. Vanaf dat moment zijn de apps en website niet meer bereikbaar.

Laatste reacties