Magazine

De 10 datingapps die het meeste geld verdienen

Datingapps zijn big business. Ook al kan je die apps meestal gratis downloaden en gebruiken, in-appaankopen en abonnementen als Tinder Plus leveren de uitbaters bergen met geld op. Kennelijk is de single best bereid om in de buidel tasten voor extra functionaliteiten die het online daten nog veel makkelijker maken. Analysebureau SensorTower publiceerde op basis van app-statistieken welke tien datingapps vorige maand het meeste geld hebben verdiend.

  

Wereldwijd

 

Het betreft wereldwijde cijfers, waardoor er in het lijstje ook wat apps zitten die in België (nog) niet zo bekend zijn. Daarom is de lijst wellicht tevens een handreiking om nieuwe apps te ontdekken, mochten andere je niet de ware hebben opgeleverd.

 

Tinder fier aan kop

 

Het zal je niet verbazen dat Tinder nog altijd stevig aan kop gaat, zowel bij iOS- als Android-gebruikers. De datingapp-pionier behaalde de hoogste wereldwijde omzet voor augustus 2019 met rond de 80 miljoen dollar aan inkomsten. Dat staat voor Tinder gelijk aan een groei van 7 procent in vergelijking met een jaar eerder.

 

Ongeveer 43 procent van de omzet van Tinder kwam uit de Verenigde Staten, gevolgd door 7 procent uit Groot-Brittannië en 6 procent uit Brazilië. Het is niet precies geweten hoeveel omzet de datingtool behaalt dankzij swipende singles in ons Belgenlandje.

 

Bumble geen bubble

 

Opvallend is de groei van Bumble, de datingapp waar vrouwen de eerste keuze hebben. Bumble groeide in een jaar tijd met maar liefst 55 procent naar een maandomzet van 20,4 miljoen dollar. Daarmee is de applicatie inmiddels goed voor een solide twee plek.

 

In onze contreien wordt Bumble nog niet zoveel gebruikt; 80 procent van de omzet kwam dan ook uit de VS, gevolgd door 7 procent uit Groot-Brittannië.

 

Gay dating

 

Marktleider in gay dating-apps blijft Grindr, goed voor een zesde plek in de totaallijst. Onder Android-gebruikers is het zelfs de derde meest gedownloade datingapp.

 

Kunstmatige intelligentie

 

Tot slot is de opmars van Hily opvallend, een datingapp die zich onderscheidt door kunstmatige intelligentie waardoor faken en liegen, toch gemeengoed op datingapps, vrijwel onmogelijk wordt.

 

 

https://sensortower.com/blog/top-grossing-dating-apps-worldwide-august-2019 

Laatste reacties