Magazine

Facebook-gebruik in België: de cijfers!

Facebook blijft ook in België onverminderd populair. We zijn bovendien best wel verslaafd aan de sociaalnetwerksite. En jongeren lijken die zeker nog niet de rug toe te willen keren, zoals nogal eens wordt beweerd. Dit en meer blijkt uit cijfers die een Belgische Facebook-medewerker onlangs via Twitter naar buiten bracht. Volgens die cijfers zijn er in ons land 5,5 miljoen actieve Facebook-gebruikers, van wie maar liefst 4,3 miljoen de site of app dagelijks openen. De data hebben betrekking op het eerste kwartaal van 2015. 

 

De opvallendste cijfers op een rij:

  • Het maandelijkse bereik van Facebook is in ons 43 %. Ter vergelijk: het bereik van Twitter is slechts 6 %. YouTube doet 34 %.
  • Van de 4,3 miljoen dagelijkse Facebook-bezoekers uit België logt 3,2 miljoen in via de smartphone.
  • De dagelijkse smartphone-gebruikers komen ook nog eens frequent terug. De gemiddelde Facebooker (wereldwijd gezien) opent de app niet minder dan 14 keer per dag. Hoezo, verslaafd?
  • 's Lands Facebook-populatie kent een vrouwelijke meerderheid van bijna 52 procent.
  • De bewering dat Facebook bij de jeugd minder populair wordt, wordt door de Belgische cijfers niet gestaafd. De community blijft het in de categorie 18-24 nog steeds het beste doen.
  • Wereldwijd heeft Facebook intussen 1,44 miljard leden, van wie 65 procent elke dag inlogt.
  • Er worden wereldwijd dagelijks 12 miljard berichten verstuurd op Facebook.

 

Cijfers die Zuckerberg en co ongetwijfeld tevreden zullen stellen, al kunnen we wel voorzichtig concluderen dat de grote groei er een beetje uit is: twee jaar geleden werd het aantal Facebook-Belgen geraamd op 5 miljoen.

 

De rest van de cijfers vind je hieronder.

 Laatste reacties