Magazine

Doek valt voor Netlog

Het is over en uit voor sociaalnetwerksite Netlog, de ooit razend populaire Vlaamse voorloper en tegenhanger van Facebook. Voor uitbater Massive Media bleek het niet meer rendabel om de site nog in de lucht te houden. Netlog is immers al jaren voorbijgestreefd door Facebook en leed enkel nog een bestaan in de marge. Voor het van oorsprong Gentse Massive Media was Netlog allang geen prioriteit meer. Zij richten hun pijlen al jaren op hun succesvolle datingsite Twoo. Netlog-leden worden voortaan automatisch omgeleid naar Twoo en aangemoedigd om daar een account aan te maken.

 

Paradepaardje

 

Netlog was ooit één van 's lands paradepaardjes op internetgebied. Het succesverhaal van de site begon in 2007, toen de Belgische internetcommunity's Redbox en Facebox werden samengevoegd tot Netlog. Na een miljoeneninvestering van een Zwitsers bedrijf was Netlog klaar om de wereld te gaan veroveren. En zo werd het bedrijf behalve in België ook in veel andere landen marktleider op het gebied van sociale netwerken. Op het hoogtepunt had de dienst meer dan 100 miljoen gebruikers. Maar vanaf 2010 ging het door de resolute opmars van Facebook snel bergafwaarts met Netlog. Een lot dat ook veel andere lokale netwerken in de wereld, het Nederlandse Hyves bijvoorbeeld, beschoren was.

 

Twoo

 

Netlog-bedenkers Toon Coppens en Lorenz Bogaert hadden die bui al zien hangen en lanceerden daarom drie jaar geleden de datingsite Twoo. Wederom met succes, en ditmaal van meer blijvende aard. Massive Media maakt intussen deel uit van het Franse datingconcern Meetic Group. Naast Twoo werken de Belgen momenteel ook aan Stepout, een dating-app à la Tinder.

 

Herinneringen

 

Als je nog over een (slapend) Netlog-account beschikt, dan heb je wellicht al een e-mail gekregen waarin je wordt gevraagd om de 'overstap' naar Twoo te wagen. Als je dat niet wilt, kan je je account ook gewoon verwijderen. Er zit overigens wel nog een link bij waarmee je je foto's en berichten kan downloaden. Deze is drie maanden beschikbaar. Wellicht de moeite voor als je ooit nog eens herinneringen wil ophalen aan het pre-Facebook-tijdperk.

Laatste reacties