info[]surfplaza.be
Dating Magazine
onafhankelijke bespreking van de beste datingsites
Je bevindt je hier: startpagina > webgids > dating > magazine > meetic.be
Meetic.be, datingsite van een Europese datinggigant
Laatst gewijzigd op: donderdag 3 oktober 2019
logo meeticMeetic.be is onderdeel van n van Europa's grootste datingbedrijf: Meetic Group, gevestigd in Frankrijk. De positie van marktleider veroverde het bedrijf door de overname in 2005 van het Europese deel van Match.com, n van 's werelds grootste datingsites. De Europese activiteiten van Meetic worden echter onder andere merknamen gevoerd, bijvoorbeeld DatingDirect.com in het Verenigd Koninkrijk en Lexa.nl in Nederland. Ook in Belgi heeft de naam Lexa korte tijd bestaan , maar inmiddels wordt bij ons alweer geruime tijd de naam Meetic.be gehanteerd. Wel bestaat Lexamore.be nog steeds, een Meetic-afgeleide die matches voor je zoekt op basis van een persoonlijkheidstest. Meetic Group is tevens eigenaar van Twoo.com, de populaire datingsite van Belgische origine. Volg je het nog een beetje? Enfin, het is maar dat je even weet hoe het in elkaar zit en met welk bedrijf je te maken hebt. Belangrijker is natuurlijk wat Meetic.be jou te bieden heeft. Dat zetten we graag even op een rijtje.

Meetic is een datingsite zonder poespas - geen specifieke doelgroep, geen persoonlijkheidstest - maar wel met een grote hoeveelheid handige functionaleiten. Daarnaast is het n van de grotere datingsites in ons land en kan je er dus veel singles vinden. De heren zijn daarbij wel in duidelijke meerderheid (62 %), iets wat je op algemene datingwebsites wel vaker ziet. Meetic krijgt over het algemene goede reviews aangaande de kwaliteit en betrouwbaarheid van de profielen. De Nederlandse evenknie, Lexa.nl, werd bij onze noorderburen vorig jaar voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot meest betrouwbare datingsite. Ze is daar tevens al enkele jaren marktleider.

Inschrijven op Meetic is gratis, maar zoals gebruikelijk zijn de mogelijkheden dan beperkt. Je kan een profiel aanmaken, standaard zoekopdrachten uitvoeren en dagelijks maximaal vijf profielen van anderen bekijken. Met een full membership komen daar de volgende, toch wel essentile, functionaliteiten bij:
  • uitgebreid zoeken en favoriete zoekopdrachten opslaan;
  • onbeperkt profielen bekijken;
  • alle foto's bekijken;
  • persoonlijke fotoalbums bekijken;
  • berichten lezen en verzenden;
  • chatten met de messenger.

Waarin Meetic zich onderscheidt, is de mogelijkheid om je full membership te upgraden met de opties 'Control' en/of 'Premium'. Met 'Control' kan je onder meer inloggen via je mobiel en leesbevestigingen van jouw berichten. Met de optie 'Premium' krijg je als member een speciale status, waardoor ook gratis leden contact met je kunnen opnemen en waarbij je als eerste wordt voorgesteld aan nieuwe members. Kortom, je wordt sneller 'gevonden' en wellicht vaker gecontacteerd. Voor deze extra opties betaal je dan ook een stukje meer.

De prijzen van Meetic liggen op gemiddeld niveau voor een algemene datingsite. En maandje kost je een kleine 35 euro. Bij een (standaard) abonnement van zes maanden bedraagt de maandprijs nog maar € 14.90. Onderstaande tabel bevat alle prijzen, inclusief die van de memberships met extra opties.

screenshot

Factsheet Meetic
Website www.meetic.be
Type datingsite contactadvertenties
Doelgroep geen specifieke doelgroep. Iedereen, ongeacht geslacht, seksuele voorkeur en opleidingsniveau, kan zich inschrijven.
Opgericht in november 2001
Maatschappelijke zetel Meetic Group
BP 109
92106 Boulogne Cedex
Frankrijk
Registratienummer RCS 439 780 339
Klantenservice contactformulier
Verhouding v/m 38% vrouwen / 62% mannen
Leeftijdscategorie gemiddeld vrouwen: 31,4 jaar
gemiddeld mannen: 31,6 jaar

37% in de leeftijdsgroep 25-35 jaar
25% in de leeftijdsgroep 35-49 jaar
Kosten Full Membership:
1 maand: € 34.90
3 maanden: € 59.70 (€ 19.90 / maand)
6 maanden: € 89.40 (€ 14.90 / maand)

Control Membership:
1 maand: € 41.80
3 maanden: € 80.40 (€ 26.80 / maand)
6 maanden: € 130.80 (€ 21.80 / maand)

Premium Membership:
1 maand: € 44.80
3 maanden: € 89.40 (€ 29.80 / maand)
6 maanden: € 148.80 (€ 24.80 / maand)

Control + Premium Membership:
1 maand: € 49.80
3 maanden: € 104.70 (€ 34.80 / maand)
6 maanden: € 178.80 (€ 29.80 / maand)
Betaalmogelijkheden kredietkaart (American Express, Mastercard, Visa en Dinersclub) of PayPal.
Herroepingsrecht Zoals gebruikelijk bij aankopen via internet kan je de overeenkomst binnen 14 dagen zonder opgave van redenen schriftelijk (bijvoorbeeld per brief, telefoon, fax of e-mail) herroepen.
Opzegging Het betalende lidmaatschap wordt automatisch verlengd. Opzeggen kan tot 48 uur vr de vervaldatum van het huidige abonnement. Zie hiervoor de link 'account beheren' nadat je hebt ingelogd.

Aan de bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.