Magazine

Links op Instagram Stories: voortaan stickers in plaats van ‘swipe-ups’

Update: in november 2021 heeft Instagram een update uitgerold waarmee het voor iedereen mogelijk wordt om links te plaatsen in Stories. Hoe dat werkt, lees je in dit artikel.


Instagram is gestopt met de ‘swipe up’-methode voor links in stories. Sinds gisteren zijn daarvoor stickers in de plaats gekomen. Die moeten gebruikers meer creatieve vrijheid geven. Het plaatsen van links in stories is tot op heden alleen mogelijk voor accounts met een blauw vinkje of met meer dan tienduizend volgers. Mogelijk komt de functie echter voor alle gebruikers beschikbaar.Dat het plaatsen van links op Instagram nogal een gedoe is, beschreven we eerder al. Voor veruit de meeste gebruikers is het alleen maar mogelijk om één link te plaatsen, namelijk in de bio op de profielpagina.

 

Enkel de accounts met veel volgers of een vinkje kunnen links plaatsen in hun stories. Dat gebeurde tot voor kort door omhoog te vegen. Per 31 augustus is die methode vervangen door een link-sticker, vergelijkbaar met de stickers die Instagram al heeft voor onder meer locaties, polls en hashtags.

 

De sticker moet ervoor zorgen dat gebruikers meer controle hebben over hun stories. Met stickers kan je immers hun grootte en stijl kiezen en ze overal in je verhaal plaatsen om de kans te vergroten dat mensen erop klikken.

 

Naar verluidt evalueert Instagram nog of de link-sticker straks voor iedereen beschikbaar komt, dus niet meer alleen voor gebruikers met veel volgers of een vinkje.

Laatste reacties