Magazine

Tip: foto’s en video’s op Facebook plaatsen in hoge resolutie

Je kent dat wel: prachtig kiekje geschoten, filtertje eroverheen en pronken maar op Facebook, ziet de foto er ineens een heel pak minder goed uit. Niet onlogisch, want Facebook comprimeert automatisch je foto’s en video’s om de bestandsgrootte te reduceren. Toch kan je er binnen een paar klikken of tikken voor zorgen dat je beelden in hoge resolutie op het sociale platform verschijnen. Dat werkt in de desktop-versie echter anders dan in de mobiele.

  

Mobiele app

 

Gebruik je Facebook via een mobiele app (iOS of Android), dan kan je instellen dat je foto’s en/of video’s standaard in HD worden geplaatst. Dat doe je zo:

  • Tik rechtsboven (Android) of rechtsonder (iOS) op de menuknop;
  • Scrol omlaag en tik op Instellingen en privacy en vervolgens op Apps;
  • Scrol omlaag naar het gedeelte Media en contacten en tik op Video’s en foto’s;
  • Tik onder Video-instellingen en/of Foto-instellingen naast HD uploaden om de knop in te schakelen. Zolang je dit niet verandert, blijft dit je standaard instelling.

 

 

Browser

 

Gebruik je Facebook in een webbrowser, bijvoorbeeld vanop een computer, dan kan je helaas niet standaard instellen om foto’s en video’s in HD te uploaden.

 

Een HD-foto plaatsen is dan alleen mogelijk als je een album aanmaakt (bij Foto’s) en daarbij het vakje Hoge kwaliteit inschakelt.

 

Voor het plaatsen van een video bestaat in de browserversie geen HD-optie. Om je video toch in hoge kwaliteit te plaatsen, moet je ervoor zorgen dat deze niet langer dan 120 minuten is en qua bestandsomvang onder de 4 GB blijft. Maar om op safe te spelen, kan je de video waarschijnlijk beter via de mobiele app opladen, met de HD-functie ingeschakeld (zie hierboven).

Laatste reacties