Magazine

Tip: foto’s en video’s op Facebook plaatsen in hoge resolutie

Je kent dat wel: prachtig kiekje geschoten, filtertje eroverheen en pronken maar op Facebook, ziet de foto er ineens een heel pak minder goed uit. Niet onlogisch, want Facebook comprimeert automatisch je foto’s en video’s om de bestandsgrootte te reduceren. Toch kan je er binnen een paar klikken of tikken voor zorgen dat je beelden in hoge resolutie op het sociale platform verschijnen. In dit artikel lees je hoe je dat doet.

 



 

Mobiele app iOS

 

Gebruik je Facebook via een mobiele app met iOS, dan kan je instellen dat je foto’s en/of video’s standaard in HD worden geplaatst. Dat doe je zo:

 1. Open Facebook;
 2. Tik rechtsonder (iOS) op de menuknop;
 3. Scrol omlaag en tik op Instellingen en privacy;
 4. Tik op de pijl om het menu uit te vouwen;
 5. Kies Instellingen;
 6. Selecteer Media in het gedeelte Voorkeuren;
 7. Stel de videokwaliteit in op Geoptimaliseerd.

 

Nadat je de instellingen hebt opgeslagen, wordt elke afbeelding of video die je op Facebook plaatst met behulp van de mobiele app in de beste kwaliteit geüpload, zolang je netwerk dit toelaat.

 

Mobiele app Android

 

Gebruik je Facebook op je Android-device, dan ga je als volgt te werk:

 1. Open Facebook;
 2. Tik op de drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek;
 3. Ga naar Instellingen & Privacy;
 4. Kies Instellingen;
 5. Selecteer Media in het gedeelte Voorkeuren;
 6. Stel de videokwaliteit in op Geoptimaliseerd.

 

Computer

 

Gebruik je Facebook in een webbrowser, bijvoorbeeld vanop een computer, dan kan je niet standaard instellen om foto’s en video’s in HD te uploaden. Een HD-foto plaatsen is dan alleen mogelijk als je een album aanmaakt (bij Foto’s) en daarbij het vakje Hoge kwaliteit inschakelt.

 

Voor het plaatsen van een video bestaat in de browserversie geen HD-optie. Om je video toch in hoge kwaliteit te plaatsen, moet je ervoor zorgen dat deze niet langer dan 120 minuten is en qua bestandsomvang onder de 4 GB blijft. Maar om op safe te spelen, kan je de video waarschijnlijk beter via de mobiele app opladen, met de HD-functie ingeschakeld (zie hierboven).

Laatste reacties