Magazine

Tip: Facebook-meldingen bij sneltoetsen uitschakelen

Erger je je ook zo aan die rode meldingsstippen bij de sneltoetsen in je Facebook-app? Dan ben je niet de enige. Veel gebruikers van het sociale platform ervaren de meldingen als opdringerig, irrelevant en ongewild. Gelukkig is Facebook niet ongevoelig voor de kritiek. Het bedrijf heeft een functie toegevoegd waarmee je de rode bolletjes kan laten verdwijnen.

 

Meldingsstippen aanpassen

 

Voor de goede orde, het gaat dus om deze notificaties:

 

 

Om de stippen te laten verdwijnen, ga je via het hoofdmenu van je Facebook-app naar Instellingen en privacy. Tik op Instellingen, scrol omlaag naar Meldingen en tik vervolgens op Meldingsstippen.

 

 

Nu kan je kiezen welke meldingensstippen je nog wil ontvangen en welke niet: Marketplace, je profiel, menu en pagina’s (iOS) of groepen (Android). In principe kan je ze allemaal uitschakelen, al kunnen de profiel-meldingsstippen wel nuttig zijn.

 

Meldingen aanpassen

 

Ook als je meldingsstippen hebt uitgeschakeld, kan je nog steeds meldingen krijgen in de vorm van pushberichten. Denk aan meldingen bij opmerkingen, tags, herinneringen, vriendschapsverzoeken, verjaardagen enzovoort. Vrijwel al deze meldingen kan je eveneens uitschakelen in het menu Meldingen en wel bij Instellingen voor meldingen.

 

 

Een Facebook zonder rode stippen en pushberichten kan rustgevend zijn. Maar ben ook weer niet te rigoureus met je aanpassingen, want misschien mis je belangrijke zaken!

 

Snelkoppelingenbalk aanpassen

 

Misschien krijg je meldingensstippen bij functionaliteiten die je helemaal niet gebruikt. Marketplace, bijvoorbeeld, kreeg prompt een prominente plek in de navigatiebalk van Facebook, terwijl veel mensen dit Facebook-onderdeel nauwelijks of nooit bezoeken.

 

Gelukkig houdt Facebook nu ook daar rekening mee, want het is sinds kort mogelijk om het navigatiemenu (de ‘snelkoppelingenbalk’) naar eigen wens aan te passen, kortom te personaliseren.

 

Dat doe je door via de menuknop naar Instellingen en privacy en dan naar Instellingen > Snelkoppelingenbalk te gaan. Vervolgens kan je via de bekende schuifjes je navigatiemenu samenstellen. Dit is actief van zodra je de app opnieuw opstart.

 

Laatste reacties