Magazine

Foto’s vergroten zonder kwaliteitsverlies, met AI Image Enlarger

Het is niet zo moeilijk om een kleine foto een paar kopjes groter te maken: met elke (online) foto-editor lukt je dat in een handomdraai. Het is resultaat is echter dat je een weliswaar grotere, maar ook vagere foto krijgt. Met AI Image Enlarger is dat niet het geval. Deze webapplicatie belooft grotere foto’s zonder kwaliteitsverlies. Je kan er een foto tot wel acht keer mee vergroten, waarbij op basis van kunstmatige intelligentie de details worden ingevuld. Verbluffend!

 

Registratie en restricties

 

AI Image Enlarger is een webapp, wat betekent dat je deze enkel via je webbrowser kan gebruiken. Nadeel daarbij is dat je je eerst moet registreren via je e-mailadres. Bovendien kan je in de gratis versie per account maximaal 19 foto’s vergroten, met een maximale vergrotingsfactor van vier. In de betaalde versies kan je er 99 per maand vergroten en dat tot wel acht keer.

 

Maar als je slechts incidenteel een foto hoeft de vergroten kan je met de gratis versie prima uit de voeten.

 

Hoe het werkt

 

Na registratie ga je naar de homepage van All Image Enlarger. Daar kan je een foto opladen vanop je harde schijf. Ook nu weer een restrictie voor gratis gebruikers: de foto mag maximaal 1200 x 1200 pixels groot zijn. Maar waarschijnlijk heb je zo’n tool bij grotere foto’s ook niet snel nodig.

 

Voordat je gaat opladen kies je het gewenste output-formaat: twee of vier keer zo groot als het oorspronkelijke formaat (acht keer is zoals gezegd voorbehouden aan betalende gebruikers). Ook kan je de output-kwaliteit kiezen. Hierbij wordt High grade aangeraden en onze ervaring leert dat die inderdaad het beste resultaat geeft. Upload de foto en heb even geduld: het kan 30 tot 40 seconden duren voordat deze verwerkt is.

 

 

Wij hebben fraaie resultaten gezien: verrassend hoe je soms ineens scherpe details op een foto kan zien. Alleen gezichten worden niet altijd even goed ‘ingevuld’, zeker als ze op de oorspronkelijke foto erg klein zijn.

 

 

Uiteraard kan je je foto daarna opslaan en bewaren op je computer.

 

Privacy

Houd er toch even rekening mee dat je foto’s naar een webservice worden gestuurd. Niet dat deze worden gepubliceerd, maar erg privacygevoelige kiekjes gebruik je best niet bij dit soort diensten.

 

imglarger.com

Laatste reacties