Magazine

Google stopt in 2024 met Podcasts-app

Google stopt in 2024 met de Podcasts-app. Het is de bedoeling dat YouTube Music de rol overneemt als Google’s primaire podcast-app, zo maakte de zoekgigant deze week bekend in een blogpost. Op YouTube Music staan in de Verenigde Staten podcasts; eind dit jaar moet dit wereldwijd mogelijk zijn. Maar je kan ook je podcasts meenemen naar een andere app.

 

Statistieken

 

De beslissing “komt overeen met wat luisteraars en podcasters al doen”, zegt Google/YouTube in hun breicht. Daarbij citeert het bedrijf statistieken: 23% van de wekelijkse luisteraars in de VS zegt dat ze op YouTube het vaakst naar podcasts luisteren, vergeleken met slechts 4% die zegt dat hun topservice Google Podcasts is. Google Podcasts bestaat sinds 2018.

 

Migratietool

 

Google komt met een migratietool om het overstappen van Google Podcasts naar YouTube Music “zo eenvoudig en gemakkelijk mogelijk te maken”. Daarnaast komt er de optie om RSS-feeds voor podcasts toe te voegen aan hun YouTube Music-bibliotheek, inclusief programma’s die momenteel niet door YouTube worden gehost.

 

Tot slot wil Google het voor Podcasts-gebruikers mogelijk maken om een zogenaamd opml-bestand te downloaden met de lijst van podcasts waarop de gebruiker is geabonneerd. Dit bestand kan dan weer in andere podcastapps worden geüpload, voor als de gebruiker niet zou over willen stappen naar YouTube Music.

 

Geen abonnement

 

Alle podcastingfuncties in YouTube Music zijn gratis. Een abonnement is dus niet nodig om je favoriete podcasts te blijven beluisteren.
 

Laatste reacties