Magazine

Het beste van stuntman Damien Walters

Damien Walters is één van de beste stuntmannen ter wereld. Die conclusie mag je zeker trekken als je zijn Showreel-video's hebt gezien. Showreel is de titel van het inmiddels traditionele jaaroverzicht van Walters' beste stunts en andere acrobatische toeren. De compilaties die hij via YouTube verspreidt, hebben van de 29-jarige Brit intussen ook de meest bekeken stuntman gemaakt. Zijn uploads werden al meer dan 45 miljoen keer met open mond gadegeslagen. En nu Showreel 2011 uit is, komen er vast en zeker nog een paar miljoen bij.

 

Hollywood-stuntman

 

Damien Walters is voormalig kampioen trampolinespringen. Gaandeweg begon hij zich te richten op freerunning of parkour, een sport waarin je hindernissen moet overwinnen op een zo vloeiend en snel mogelijke manier, meestal in steden in de buitenlucht. De video's die het lenige mannetje van zijn kunsten maakte en uploadde, trokken de aandacht van de Australische vechtkunstenaar Brad Allen. Allen, die zich onder meer bekommert om de stunts van Jackie Chan, was verbluft en contacteerde Walters om de stunts voor Hellboy 2 te doorlopen. En zo transformeerde Damien Walters van YouTube-acrobaat in Hollywood-stuntman. Na Hellboy 2 maakte hij onder meer zijn opwachting in Steven Spielberg's I Am Number Four. Walters' stunt- en vliegwerk in Ninja Assassin leverde de Brit zelfs een prestigieuze stuntaward op.

 

Showreel 2011

 

Gelukkig is Walters de Hollywood-roem niet naar het hoofd gestegen en blijft hij ook zijn YouTube-publiek verwennen met spectaculaire sprongen, flips en salto's. Sinds 2007 uploadt hij elk jaar een duizelingwekkende compilatievideo onder de naam Showreel. Da's zeg maar het tegenovergestelde van een failcompilatie. De 2011-editie is sinds twee dagen online en heeft al meer dan een half miljoen paar ogen verbluft. En ook jij zal je ogen uitkijken met deze bijna drie minuten durende demonstratie freerunning van de bovenste plank.

 

 

Nog meer Damien

 

Op het YouTube-kanaal van Damien, dat meer dan 130.000 abonnees telt, staan 25 video's, waaronder ook de Showreel 2010, 2009, en 2007.

Laatste reacties