Magazine

Tip: fotocollages maken in Instagram Stories

Instagram heeft het afgelopen jaar heel wat nieuwe mogelijkheden aan Stories toegevoegd. Zo kwam er een nieuwe cameraknop die nog meer mogelijkheden à la Snapchat biedt. En het is tegenwoordig mogelijk om je verhalen te delen in Facebook Dating. Daarnaast is Instagram een nieuwe functionaliteit genaamd Reels aan het testen, waarmee je TikTok-achtige videoclips in je verhalen kan delen. Reels is echter nog niet bij ons beschikbaar. Wat je voortaan wél al kan doen, is fotocollages maken en die als Story delen. Eerder moest je daarvoor gebruikmaken van de aparte app Layout, maar voortaan kan het ook direct vanuit de Instagram-app.

  

Collages maken met Layout

 

Je vindt de collagefunctie onderaan bij de opties in Stories, waar je ook Superzoom en Boomerang zitten. Layout biedt je de mogelijkheid om collages te maken van twee tot zes foto’s. Desgewenst kan je die foto’s direct schieten, anders haal je ze uit je camerarol. Als je klaar bent, publiceer je je verhaal zoals gebruikelijk.

 

Eens je je collage via Stories hebt gedeeld, kan je deze niet meer veranderen. Je kan er dus geen foto’s meer uithalen of toevoegen.

 

 

Collages maken zonder Layout

 

Er is nog een andere manier om meerdere foto’s in één Story te stoppen. Namelijk door een foto die zich in je camerarol bevindt te kopiëren en deze vervolgens in een tekstvlak in je verhaal te plakken. Deze methode biedt je meer creatieve vrijheid, want je zit niet aan vaste indelingen vast.

 

Helaas is deze ’truc’ niet mogelijk met Android-toestellen, al kan je daar dan eventueel een aparte app voor gebruiken. Zie onderstaand filmpje.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Instagram Planner & Presets (@preview.app) op

Laatste reacties