Magazine

Instagram: voortaan ook berichten archiveren

Als je een bericht op je Instagram-profiel verwijdert, hoeft dat voortaan niet meer permanent te zijn. Je kan de betreffende foto of video desgewenst later weer terugplaatsen, inclusief alle vind-ik-leuks en commentaren. Daartoe gebruik je de nieuwe Archiveren-functie, die sinds kort beschikbaar is, meer bepaald vanaf versie 10.22. Een kleine, maar voor velen nuttige update. Tot op heden kon je foto’s of video’s die bij nader inzien toch wat gênant zijn, enkel permanent verwijderen.

 

Je vindt de Archiveren-optie als je een bericht opent en dan rechtsboven op het menuutje tikt (de drie stipjes). Eenmaal gearchiveerd zijn de berichten terug te vinden op je profielpagina, via het klokje rechtsboven. Vanzelfsprekend alleen door jouzelf.

 

 

Berichten op de archiefpagina kan je desgewenst privé delen via Facebook Messenger of WhatsApp, of je kan ze terughalen naar je Instagram-profiel door de optie Op profiel weergeven te selecteren in het menuutje bij het bericht. Het bericht verschijnt dan weer op zijn oorspronkelijke, chronologisch bepaalde plaats. Het bericht alsnog permanent verwijderen kan natuurlijk ook.

Laatste reacties