Magazine

Netflix van start in België

Er is lang naar uitgekeken en over gespeculeerd, maar vandaag is het dan zover: Netflix is beschikbaar in België. Rond middernacht verscheen op de Twitter-account van Netflix de boodschap "SPOILER ALERT We zijn live: www.netflix.com #netflixbe". De van oorsprong Amerikaanse dienst, die in meer van 40 landen aanwezig is en meer dan 50 miljoen leden telt, levert films en tv-series op aanvraag via het internet. Voor een vast maandelijks bedrag krijg je onbeperkt toegang tot een enorme collectie van speelfilms, series, kinderprogramma's en documentaires. Veelal Amerikaanse, maar Netflix biedt ook Vlaamse titels aan, waarvoor het onder meer een overeenkomst sloot met de VRT. Als abonnee kan je van de dienst gebruikmaken op vrijwel elk toestel met een internetverbinding. Daaronder computers, tablets en smartphones maar ook Smart-tv's en gameconsoles.

 

Abonnementen

 

Wie Netflix wil proberen, kan beginnen met een gratis proefperiode van 30 dagen. Vervolgens kan je intekenen op één van deze drie maandabonnementen:

  • 7,99 euro per maand: naar één scherm tegelijkertijd streamen in standaard kwaliteit (480p)
  • 8,99 euro per maand: naar twee schermen tegelijkertijd streamen in HD-kwaliteit (720p/1080p)
  • 11,99 euro per maand: naar vier schermen tegelijkertijd streamen in HD-kwaliteit en Ultra HD (4K)

 

Betaling via creditcard/PayPal.

 

Aanbod

 

Het aanbod van Netflix omvat duizenden titels, zoals 'Fargo', de met een Emmy bekroonde serie die is gebaseerd op de gelijknamige Oscar-winnende film, 'From Dusk Till Dawn', een reeks die voortborduurt op de karakters en het verhaal van de gelijknamige cultklassieker en 'Penny Dreadful', de populaire psychologische thriller. Daarnaast biedt Netflix zoals gezegd een selectie Belgische titels, waaronder 'Dubbelleven' en 'Tournée Générale'. Via een geavanceerd algoritme kan je precies de titels uit de Netflix-catalogus distilleren die beantwoorden aan jouw smaak en behoefte.

 

Dataverbruik

 

Je kan zoals gezegd onbeperkt van de Netflix-catalogus gebruikmaken, maar let wel op dat jouw internetabonnement dit toelaat. De meeste providers in ons land werken immers nog met een maandelijkse downloadlimiet. Je kan die enigszins proberen te omzeilen door de beeldkwaliteit van de Netflix-streaming handmatig omlaag te schroeven. De basisvideokwaliteit verbruikt tot 0,3 GB per uur. Mocht je een heavy user van Netflix worden, dan kies je best een duurder internetabonnement zonder datalimiet.

 

Lancering in België

 

Telenet en Belgacom hebben ook al hun antwoord klaar, zoals je kan zien in onderstaande VTM Nieuws-reportage.

 

 

Bronnen: HLN, ZDNet en VTM

Laatste reacties