Magazine

Maak je Instagram Stories nog mooier met de app Mojo

Hoewel Instagram regelmatig nieuwe bewerkopties toevoegt aan Stories, blijft er altijd wel wat te wensen over. Je moet tegenwoordig immers heel wat uit de kast trekken om je volgers te blijven verrassen en inspireren met je dagelijkse dosis Story-leut. Om je verhalen écht bijzonder te maken, moet je uitwijken naar apps van derden. Misschien kende je Unfold al, maar de app Mojo (iOS en Android) gaat nog wat creatieve stapjes verder. Ontdek de mogelijkheden!

  

Sjablonen en effecten

 

Mojo – Stories Editor is een gratis app die geanimeerde sjablonen (templates) biedt voor Instagam Stories. Maar je kan ook zelf sjablonen in elkaar boksen, op basis van een hele rits tekst-, titel- en kleureffecten, en lettertypes. Alleen al met die laatste kan je je verhalen een veel meer eigen look geven, aangezien de standaard lettertypen in Instagram intussen wat afgezaagd zijn.

 

Meer beweging

 

Het leuke aan de Mojo-sjablonen is dat deze dynamisch zijn: er zit een beweging in. Zo tover je een statische afbeelding moeiteloos om in een korte video.

 

 

Snel

 

Daarnaast is Mojo razendsnel. Doordat de app kant-en-klare sjablonen heeft, heb je je verhaal, mét creatieve touch, in enkele seconden klaar. En da’s geen overbodige luxe in deze haastige social media-tijd.

 

Gratis versus betaald

 

Voor sommige templates moet je betalen. Maar je kan die templates ook net zo goed zelf namaken op basis van de losse effecten. Dan kost het natuurlijk wel wat meer tijd.

 

Voor de Pro-versie van Mojo betaal je tien euro per maand – voor fervente Insta-gebruikers wellicht de investering waard.

 

Alternatieven

 

Unfold en Over zijn alternatieve apps waarmee je Instagram Stories kan bewerken.

 

Download Mojo gratis voor iOS of Android.

Laatste reacties