Magazine

Instagram geeft nu suggesties voor wie je kan ontvolgen

Breng je dagelijks net iets te veel tijd door op Instagram? Heb je moeite om de eindeloze stroom aan foto’s, filmpjes en Stories goed bij te houden? Dan is het wellicht tijd om je lijst van gevolgde accounts op te schonen. Instagram helpt je daar voortaan bij. Sinds kort kan je namelijk zien met welke accounts je de afgelopen drie maanden het minste contact hebt gehad. Ook toont de app je een lijst van welke accounts het vaakst in je feed voorkomen.

  

Hoe het werkt

 

Nieuwsgierig geworden? Open dan je Instagram-app, ga naar je profiel en tik op de knop Volgend. Hier zie je voortaan twee categorieën staan: Minste interactie met en Meest weergegeven in overzicht. Kies de optie die je wilt bekijken.

 

 

De lijst Minste interactie met is gebaseerd op het aantal likes en opmerkingen die je geplaatst hebt bij berichten van de desbetreffende accounts. De accounts zijn gerangschikt, zodat het account met de minste interactie bovenaan staat.

 

De lijst Meest weergegeven in overzicht is wellicht handig om in te zien als je vermoedt dat iemand wel érg veel berichten op Instagram plaatst.

 

Je kan de accounts in beide lijsten vervolgens direct ontvolgen of ‘dempen’. In het laatste geval blijf je iemands volger, maar zullen zijn of haar berichten niet meer in je feed verschijnen. De eigenaar van het account wordt daar uiteraard niet over ingelicht.

 

Leuk en aardig, maar kan je ook zien van welke accounts jij de meeste likes en reacties krijgt? Nee, helaas, het werkt alleen andersom.

 

Beweegreden van Instagram

 

Het lijkt voor een platform als Instagram vreemd om mensen aan te moedigen anderen te ontvolgen. Maar zo zorgen ze er juist voor dat je meer inhoud te zien krijgt die je interesseert. Daardoor zal je langer in de app blijven scrollen en meer advertenties zien.

 

Het is dus maar de vraag of de nieuwe functionaliteiten je van je Insta-verslaving zullen afhelpen.

Laatste reacties