Magazine

Drie nieuwe Boomerang-effecten in Instagram

Met de hete adem van TikTok in de nek, trakteert Instagram ons dezer dagen geregeld op nieuwe creatieve effecten voor Stories. De meest recente werden toegevoegd aan Boomerang – bijna vijf jaar na de lancering van deze loop-functionaliteit, werd ze grondig geüpdatet met de integratie van drie coole effecten: Duo, Echo en SlowMo. Daarnaast kan je filmpjes voortaan bijsnijden (‘trimmen’).

 

Instagram omschrijft de effecten als “creative twists”: ze geven net wat extra’s aan de Boomerang-functie, die ze zodoende wat nieuw leven hopen in te blazen.

 

Dit doen de effecten:

 

  • SlowMo: reduceert Boomerangs tot halve snelheid zodat ze twee seconden in elke richting spelen in plaats van één seconde.
  • Echo: voegt een bewegingsonscherpte-effect toe zodat een doorschijnend spoor verschijnt achter alles wat beweegt, bijna alsof je dronken bent of struikelt.
  • Duo: spoelt de clip snel terug naar het begin met een “gedigitaliseerde look”.

 

Onderstaande video toont je hoe dat eruit ziet.

 

 

Heel origineel zijn de effecten nu ook weer niet, want zowel met Snapchat als TikTok kon je al zulke digitale fratsen uithalen.

 

Trimmen

 

Naast de effecten heeft Instagram ook nog een handige functie aan Boomerang toegevoegd: de mogelijkheid om filmpjes in te korten (‘trimmen’). Dit is prettig, want nu hoef je het filmpje niet nog een keer op te nemen als hij de eerste keer mislukt.

 

Het effectentrio en de trim-functie zijn per direct beschikbaar voor zowel iOS- als Android-gebruikers. Je vindt ze onder het Boomerang-icoontje rechtsboven, dat verschijnt nadat je een Boomernag hebt gemaakt.

 Laatste reacties