Magazine

MisterFly.be: transparante boekingssite voor hotels en vliegtickets

Je moet vandaag de dag van goeden huize komen, wil je als reiswebsite nog kunnen opboksen tegen giganten als Booking.com, Hotels.com, Kayak.com en Cheaptickets. Des te opvallender is de razendsnelle groei van de Franse start-up MisterFly. In eigen land al een groot succes, wil deze prijsvergelijkingssite voor reisfanaten nu ook andere Europese landen veroveren, waaronder België.

 

Groei

 

Dat MisterFly niet zomaar een boekingssite is, bewijst wel de enorme groei van de Franse site sinds de lancering in 2015. Ze vierde vorig jaar haar miljoenste passagier en zag haar omzet meer dan verdubbelen tot 231 miljoen euro. Het bedrijf heeft inmiddels ook websites geopend in Spanje, Luxemburg én België dus.

 

Prijstransparantie

 

Op MisterFly.be kan je zo goedkoop mogelijk hotels en vluchten boeken. Op zich niks nieuws. Wat maakt de site dan bijzonder of beter vergeleken met gevestigde namen als Booking.com en Cheaptickets.be?

 

Volgens de oprichters eerst en vooral de prijstransparantie. Op andere sites krijg je tarieven voorgeschoteld die niet overeenkomen met het finale prijskaartje, omdat er bijvoorbeeld nog betalings- of dossierkosten worden aangerekend. MisterFly toont naar eigen zeggen vanaf het begin de eindprijs.

 

Wat ons betreft is dat zeker een pluspunt; vooral bij het boeken van vliegtickets ervaren we hoe het bedrag onder de streep vaak toch heel anders uitpakt dan wat in de zoekresultaten werd getoond. MisterFly noemt het vermelden van de werkelijke eindprijs een “ethische keuze, wel zo eerlijk”.

 

 

De goedkoopste

 

Daarnaast gaat MisterFly er prat op de goedkoopste te zijn, of op z’n minst even goedkoop als concurrerende sites (die op hun beurt overigens ook beweren de goedkoopste te zijn). MisterFly zegt een grotere databank van hotelaanbieders te hebben dan Booking.com. En hun vliegticketzoekmachine combineert bijvoorbeeld heen- en terugvluchten van verschillende maatschappijen.

 

Behalve losse vluchten en hotels biedt de nieuwe speler ook ‘pakketten’ aan, waarin vlucht en hotel op extra voordelige wijze zijn gecombineerd. Als je op een andere site toch een lagere (eind)prijs vindt, bij een identiek aanbod, dan belooft MisterFly plechtig jou het prijsverschil terug te betalen.

 

Service

 

Tot slot schermt MisterFly ook nog met een superieure service, maar we kunnen nog niet oordelen of die ook echt zoveel beter is dan die van de concurrerende sites. Ze hebben in elk geval een telefonisch bereikbare Nederlandstalige klantenservice.

 

Ambitie

 

Aan ambitie ontbreekt het de oprichters van MisterFly niet: ze mikken op 1 miljard euro omzet in 2021.

 

https://www.misterfly.be/be-nl

Laatste reacties