Magazine

Netflix lanceert vernieuwde top tien-website

Netflix-inspiratie nodig? Dan kan je vanaf op een geheel vernieuwde top tien-website terecht, waar de streaminggigant inzage geeft in zijn wereldwijde kijkcijfers. In een blogbericht meldt het bedrijf dat het van de zomer terug naar de tekentafel ging om een betrouwbaarder overzicht te bieden van de meest gestreamde content.

  

Nieuwe rekenmethode

 

Voorheen was er ook een top tien op de Netflix-site te vinden, maar die cijfers waren niet erg accuraat. Want van zodra iemand twee minuten of langer naar een film of serie keek, werd deze al meegeteld in de kijkcijfers. Volgens de nieuwe methode wordt de populariteit van een titel gemeten door het aantal uur dat er de afgelopen week naar werd gekeken.

 

Top tien

 

Op de vernieuwde top tien-site geeft Netflix wekelijks een overzicht van de tien best bekeken titels op het platform, ingedeeld in vier categorieën: Engelstalige film, anderstalige films, Engelstalige series en anderstalige series. Daarnaast is er een pagina waarop je de top tien per land kan bekijken, uitgesplitst naar film en serie.

 

België

 

Het overzicht laat onder meer zien dat in België Red Notice en Love Hard momenteel de meest bekeken films zijn, en Dynasty en Squid Game de populairste series.

 

top10.netflix.com

Laatste reacties