Magazine

Nieuw Belgisch streamingplatform Sooner van start

Fans van arthousecinema kunnen hun hart ophalen aan Sooner, een nieuwe Belgische ondemandvideoservice. Het platform biedt een catalogus van rond de 7000 arthousetitels in alle gangbare genres, van meer dan 300 producenten en Europese distributeurs. Vijftien procent van de films is van Belgische makelij en 75 procent is Europees.

 

Coronagroei

 

Sooner is de opvolger van het thuiskijkplatform Universciné, dat tijdens de coronacrisis het aantal opvragingen zag verachtvoudigen.

 

Tegen het einde van dit jaar hoopt Sooner 30.000 Belgische klanten te hebben. De dienst is ook actief in Luxemburg en in de Duitstalige landen om ons heen.

 

Abonnementen

 

Op het vernieuwde platform kunnen cinefielen via vier abonnementsformules of per aangekochte film van oude en nieuwe titels genieten.

 

De abonnementen gaan vanaf € 7,99 per maand, met steeds een proefperiode van 14 dagen.

 

Nog meer streaming van bij onz

 

Netflix kan zijn borst nat maken in ons land, want ook Telenet en uitgever DPG Media werken aan een eigen, puur Vlaamse streamingdienst. Deze gaat Streamz heten (“De streamingdienst van bij onz”) en zal zowel Vlaamse fictie bieden (zoals De Bende van Jan de Lichte) als internationale series.

 

https://sooner.be/nl/

Laatste reacties