Magazine

Forebears.io: ontdek hoe vaak jouw naam voorkomt in de wereld

Ben je benieuwd naar hoe goed jouw naam en familienaam het doen in de wereld? Dan is Forebears.io een vermakelijke én informatieve webbestemming. Op basis van genealogische bronnen, zoals geboorteaktes, volkstellingen en begrafenisregisters, verzamelt de site zoveel mogelijk data over namen en maakt die inzichtelijk met kaartjes en statistieken.

  
Namen opzoeken

 

Forebears.io biedt een zoekmachine voor zowel voor- als achternamen. Je kan er van zowat elke naam te weten komen in welke landen die het meest voorkomt, hoeveel mensen per land die naam dragen, hoe populair de naam is en vaak ook wat de naam betekent.

 

 

Let wel, de databank waarop de zoekmachine zich baseert, dateert van 2014. Geheel actueel is die dus niet, helemaal accuraat natuurlijk evenmin. Maar het gaat om het idee.

 

Populairste achternamen in België

 

Ook interessant: welke zijn nou de meest voorkomende namen in België? Ook dat zet Forebears.io keurig op rij voor ons. De tien populairste familienamen zijn:

 

1. Peeters
2. Janssens
3. Maes
4. Jacobs
5. Mertens
6. Willems
7. Claes
8. Wouters
9. Goossens
10. Dubois

 

Populairste voornamen in België

 

En de populairste voornamen in ons land:

 

1. Maria
2. Marc
3. Jean
4. Michel
5. Marie
6. Luc
7. Patrick
8. Jan
9. Philippe
10. Nathalie

 

Onderzoek

 

Tot slot biedt Forebears.io links naar oorlogsverslagen, begrafenisregisters en tellingen, die wellicht zelfs handvatten kunnen bieden om oude familieconnecties op te snorren.

 

forebears.io

Laatste reacties