Magazine

Ontdek waar jouw familienaam het meest voorkomt

voornamenBenieuwd naar hoeveel mensen jouw familienaam dragen en waar ter wereld het meest? Dan is de website Forebears.io, opgericht in 2012, een heel vermakelijke en informatieve bestemming. Je kan er van in principe elke achternaam te weten komen in welke landen die het meest voorkomt (inclusief kaart), hoeveel mensen per land die naam dragen, hoe populair de naam is en vaak ook wat de naam betekent. Daarnaast kan je ontdekken welke varianten en gelijkaardige namen er zijn. Daarnaast biedt de website links naar oorlogsverslagen, begrafenisregisters en tellingen, die wellicht zelfs handvatten kunnen bieden om oude familieconnecties op te snorren. Kortom, een soort Wikipedia van achternamen.

 

Ook interessant: welke zijn nou de meest voorkomende familienamen in België? Ook dat zet Forebears.io keurig op rij voor ons:

 

1. Peeters
2. Janssens
3. Maes
4. Jacobs
5. Mertens
6. Willems
7. Goossens
8. Wouters
9. Claes
10. Vermeulen

 

De meest recente gegevens op de site dateren van 2014. Maar je kan ook terug in de tijd gaan, en de verspreiding van familienamen in 1901 en 1880 ontdekken.

 

peeters

 

De informatie op de website komt voort uit een bundeling van data uit meerdere bronnen, zoals geboorteaktes, gegevens van volkstellingen en begrafenisregisters. Een indrukwekkend online naslagwerk voor iedereen die geïnteresseerd is genealogie!

 

forebears.io/surnamesLaatste reacties