Magazine

Webshop: Magliamo.be, kleding voor wielerkampioenen

Coppi, Anquetil, Merckx, Maertens, Gimondi, De Vlaeminck, Hinault, … Grote namen uit de wielergeschiedenis die we niet alleen associëren met hun legendarische prestaties, maar ook met hun kenmerkende handgemaakte wollen truien. Webwinkel Magliamo brengt hulde aan dit gouden tijdperk van het wielrennen. Ze doet dat met een collectie unieke vintage koerstruien, ontworpen in ons eigen wielergekke landje.

  

Het merk

 

Magliamo werd opgericht in 2014 door Diederik Degryse, wielerliefhebber pur sang en gepassionneerd door vintage racefietsen. Hij zocht en vond samenwerking met ontwerper Dagmara Stephan, gespecialiseerd in hand-breiwerk en nieuwe brei-technologiëen.

 

Samen creëerden ze een wielerkledingmerk met klassieke uitstraling, geïnspireerd door de wereld van het wielrennen, en haar rijke erfgoed aan heroiek, anekdotes en legendes.

 

Het merk omhelst niet alleen truien, maar ook vesten, t-shirts, broeken, schoenen, kousen en petjes. Voor wie niet alleen waarde hecht aan comfort en kwaliteit, maar ook oog heeft voor de schoonheid van een fijnzinnige vintage look. En voor wie zodoende onze wielerhelden van weleer wil eren.

 

De wol

 

De blikvangers van Magliamo zijn toch wel de klassieke wielertruien. Deze worden vervaardigd uit Italiaanse extra zuivere merinowol. Deze wol is uitermate zacht en garandeert een maximaal comfort, zelfs gedragen in de zomer rechtstreeks op de huid. Dit vergt wel een speciale aandacht bij het wassen en drogen.

 

De truitjes worden geproduceerd in het Poolse Lodz, naar verluidt het Mekka van de Poolse brei-ateliers.

 

 

Je eigen ontwerp

 

Het is bij Magliamo ook mogelijk om een koerstrui, trainingsvest of petje te laten vervaardigen op basis van je eigen ontwerp. Er geldt dan wel een minimale afname van tien stuks. Je kan dus zelfs je hele wielerteam in het klassieke nieuw steken!

 

Bestellen en verzenden

 

Vanuit Brussel verstuurt Magliamo zijn producten naar de hele wereld. Het bedrijf doet dat gratis vanaf een bestelbedrag van 99 euro.

 

www.magliamo.be


De webshops in deze rubriek worden besproken onder onafhankelijke redactie. Surfplaza heeft geen commerciële banden met de betreffende winkels.

Laatste reacties