Magazine

PopGrid: videocollages voor Instagram

Voor het maken van een fotocollage, bijvoorbeeld om te delen op Instagram of Facebook, bestaan er diverse apps. Eentje, Layout, komt uit de koker van Instagram zelf. Maar wist je dat er sinds kort ook een app is waarmee je videocollages (of ‘grids’) kan maken? PopGrid heet de mobiele applicatie, die enkel op iOS-apparaten te gebruiken is.

 

Van oorsprong een echte fotoapp, is Instagram tegenwoordig net zo goed een plek om (korte) video’s te delen. Je kan er echter maar één video tegelijk plaatsen. Heb je meerdere leuke filmpjes, dan moet je die ofwel over meerdere posts verdelen, of je moet ze tot één geheel monteren. Maar met PopGrid kan je er dus ook een collage van maken, waarbij je tot wel negen filmpjes tegelijk kan tonen.

 

 

Zo’n videocollage kan verschillende doeleinden dienen. Bijvoorbeeld als compacte reisreportage van meerdere plekken die je bezocht hebt. Of om een bepaalde gebeurtenis vanuit meerdere perspectieven te tonen. En zo’n ‘grid’ leent zich wellicht ook heel goed voor het maken van een instructievideo. Natuurlijk kan een videocollage ook gewoon grappige en verrassende effecten teweegbrengen. Op de Instagram-pagina van PopGrid vind je een aantal lichtende voorbeelden.

 

 

PopGrid werkt uitermate simpel. Kwestie van beelden toevoegen in de gewenste volgorde en op ‘create PopGrid’ drukken. Het resultaat kan je direct delen via Instagram of opslaan om eventueel later op eender welk sociaal medium te delen. De app is gratis te downloaden in de App Store.

Laatste reacties