Magazine

Statistiek Vlaanderen: ons gewest in cijfers

Wist je dat er vorig jaar 62.798 kinderen werden geboren in Vlaanderen? En dat Vlaanderen in datzelfde jaar 195.591 niet-werkende werkzoekenden telde? Wist je dat er in ons gewest 4.020 onderwijsinstellingen zijn? En dat er in 2020 op Zaventem maar liefst 74% minder passagiers waren dan het jaar daarvoor? Stuk voor stuk interessante cijferfeiten die je terug kan vinden op de website Statistiek Vlaanderen.

 

Statistische informatie over Vlaanderen

 

Statistiek Vlaanderen is het netwerk van Vlaamse overheidsinstanties die openbare statistieken ontwikkelen, produceren en publiceren. Als je op zoek bent naar statistische informatie over Vlaanderen, dan ben je bij Statistiek Vlaanderen dus aan het juiste adres.

 

Deze openbare statistieken over Vlaanderen lopen inhoudelijk breed uiteen: van de mensen die er wonen en werken over economie en omgeving tot de plaats van Vlaanderen in de wereld. Op de website kan je cijfers opvragen over thema’s als arbeidsmarkt, bevolking, economie, milieu en natuur, onderwijs en vorming, en toerisme. Handig voor bijvoorbeeld journalisten en studenten, maar in feite voor iedereen.

 

 

Nieuwsbrief

 

Wil je wekelijks op de hoogte gebracht worden van nieuwe onderzoeken en statistieken? Dan kan je je via de website abonneren op de nieuwsbrief.

 

Statistische informatie over heel België

 

Cijfers en statistieken over heel België en vergelijkingen tussen gewesten en gemeenten vind je terug op de website van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Laatste reacties