Magazine

Instagram verplicht gebruikers om geboortedatum door te geven

Instagram vraagt mensen hun geboortedatum door te geven als zij dat nog niet hebben gedaan, blijkt uit een blogbericht van het bedrijf. De maatregel maakt deel uit van het grotere doel van Instagram om nieuwe veiligheidsfuncties voor jongere gebruikers te creëren, legt het bedrijf uit. Dit omvat de privacybescherming voor tieners die eerder dit jaar is geïntroduceerd, evenals het langetermijnplan van Instagram om een ​​versie van zijn service te lanceren die is gericht op gebruikers onder de 13 jaar.

  

Bescherming van jongeren

 

In maart introduceerde Instagram nieuwe functies die het voor volwassenen moeilijker maakten om contact op te nemen met tieners via de app. Zo kunnen gebruikers onder de achttien jaar bijvoorbeeld geen berichten van volwassenen meer ontvangen als zij elkaar niet volgen. Ook worden nieuwe accounts van personen onder de zestien jaar tegenwoordig standaard op privé gezet.

 

Meldingen

 

Instagram zegt dat gebruikers die hun verjaardag nog niet hebben gedeeld, vanaf deze week pop-upmeldingen zullen zien wanneer ze de Instagram-app openen. Deze meldingen verschijnen een paar keer, maar op een gegeven moment kunnen gebruikers het bericht niet langer negeren door op ‘Niet nu’ te tikken. In plaats daarvan zal uiteindelijk iedereen zijn geboortedatum moeten delen om Instagram te blijven gebruiken.

 

 

Leeftijdsleugenaars

 

Om leugenaars te betrappen, heeft Instagram kunstmatige intelligentie ontwikkeld, die bijvoorbeeld felicitatiepostjes voor je verjaardag scant op zoek naar je leeftijd. Is er twijfel, dan moeten gebruikers hun verjaardag verifiëren. Hoe dat laatste in zijn werk gaat, is niet bekendgemaakt.

Laatste reacties