Magazine

Tip: account-suggesties op Instagram verwijderen

Zoals je waarschijnlijk wel weet onderbreekt Instagram je newsfeed weleens om nieuwe accounts aan je voor te stellen. Dit onder de noemer ‘Voorgesteld aan jou’. Deze worden samengesteld op basis van jouw interesses en van gemeenschappelijke volgers. Vind je het storend om bepaalde accounts te zien, dan kan je deze eenvoudig verwijderen. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet. Daarnaast geven we instructies om ervoor te zorgen dat je zélf niet in andermans ‘Voorgesteld aan jou’ verschijnt.

 

Suggesties uitschakelen

 

Als je wilt dat Instagram bepaalde accounts niet meer aan je toont, open je je mobiele Instagram-app en ga je als volgt te werk:

  1. Scrol op de Instagram-app door je newsfeed totdat je een horizontale lijst met voorgestelde gebruikers ziet met de naam ‘Suggesties voor jou’. Vaak verschijnt deze al tamelijk bovenaan in je feed, een andere keer moet je een stukje naar beneden scrollen.
  2. Tik op X in de rechterbovenhoek van een voorgestelde gebruikersbox. De suggestie verdwijnt onmiddellijk en keert niet meer terug.
  3. Wil je meer suggesties verwijderen, tik dan rechtsboven op Alles weergeven. Nu verschijnt een lijst van alle accounts waarvan Instagram denkt dat die interessant voor je zijn. Je kan ze alleen één voor één verwijderen, door op de kruisjes te tikken.

 

Let op: Instagram vraagt geen bevestiging wanneer je iemand verwijdert. Wees dus voorzichtig met het op de kruisjes tikken.

 

Overigens betekent verwijderen niet hetzelfde als blokkeren. Je kan een verwijderde persoon dus nog altijd gaan volgen, als je zijn of haar (Instagram-)naam nog weet.

 

Voorkomen dat Instagram jouw account aan anderen voorstelt

 

Jouw profiel staat mogelijk in dezelfde sectie ‘Suggesties voor jou’ op de Instagram-accounts van anderen. En nee, dit kan je niet voorkomen door je account op privé te zetten. Hoe dan wel? Zo:

  1. Surf in je webbrowser naar www.instagram.com;
  2. Open je profielpagina door rechtsboven op je profielfoto te tikken;
  3. Kies Profiel bewerken;
  4. Zet de schakelaar naast Accountsuggesties op profielen tonen op uit;
  5. Tik op de knop Verzenden om de wijzigingen op te slaan.

 

Wil je juist wél in andermans feed als suggestie verschijnen, gebruik dan relevante hashtags, volg vergelijkbare accounts en niet in de laatste plaats: plaats inhoud van hoge kwaliteit.
 

Laatste reacties