Magazine

Deze apps laten zien wie jou heeft ontvolgd op Instagram

Ben jij op Instagram van het principe follow 4 follow? Oftewel, als je iemand volgt, moet die persoon jou ook volgen? Dan is een volgers-app onmisbaar. Daarmee zie je namelijk in één oogopslag welke volgers je bent kwijtgeraakt. Iets wat je normaal gesproken haast onmogelijk kan achterhalen als je honderden of zelfs duizenden volgers hebt. Er bestaan apps die je precies vertellen hoeveel volgelingen jou de rug hebben toegekeerd. Maar er kleven ook risico’s aan het gebruik van zo’n app. 

Welke apps?

 

Er bestaan meerdere apps waarmee je kunt nagaan wie jou ontvolgd heeft. Welke app het beste is, is een kwestie van voorkeur en dus uitproberen.

 

Wij ontdekten de volgende apps:

  • Followers – Tracker Insight: iOS, Android
  • Followers & Unfollowers: Android
  • Unfollowers for Instagram: Android
  • Unfollowers – Profile Tracker: iOS
  • Unfollowers+ Track for IG: iOS
  • Yupi : iOS, Android

 

Wat doet zo’n app?

 

De belangrijkste functionaliteit van een volgersapp is het overzicht van volgers die je verloren hebt. Deze lijst van ‘ontvolgers’ wordt bijgehouden vanaf het moment dat je de app installeert: mensen die jou daarvóór ontvolgden, staan er niet in. De lijst wordt geactualiseerd op het moment dat je de app opent. Desgewenst kan je deze daarna schoonmaken, zodat je de volgende keer enkel de nieuwe afhakers te zien krijgt. Ook kan je als iemand jou ontvolgt een melding krijgen via een pushnotificatie. En je kan de booswichten die jou ontvolgden direct vanuit de app zelf ontvolgen.

 

 

De meeste apps hebben ook nog andere handige functionaliteit. Zo tonen sommige apps je welke vind-ik-leuks en commentaren werden verwijderd en door wie.

 

Wat je met de app niet kan is zien welke accounts jou geblokkeerd hebben. Daarnaast bieden de meeste apps je allerlei betaalde faciliteiten, vooral statistieken.

 

Dit soort data is vooral handig voor intensieve Instagram-gebruikers met veel volgers, al dan niet influencers. Al bestaan er voor hen nog veel geavanceerdere analyse-apps, zoals opgelijst op deze pagina.

 

Third-party apps

 

De genoemde apps zijn alle een zogenaamde third-party app: een applicatie van een externe ontwikkelaar en dus niet van Instagram of andere sociale netwerken zelf. De app bewaart geen of heeft geen toegang tot jouw accountlogins, maar communiceert rechtstreeks met de API’s van de sociale netwerken. Zo wordt althans beloofd. Het grote aantal installaties en positieve recensies (iOS) toont wat ons betreft voldoende aan dat je deze apps daarin kan vertrouwen.

 

Niettemin is het gebruik van third-party apps altijd op eigen risico. Een van de risico’s is dat Instagram je account tijdelijk blokkeert. Dat gebeurt als Instagram verdachte activiteiten signaleert als gevolg van het gebruik van zo’n app. Mogelijk ontvang je dan de melding Probeer het later opnieuw. In dit artikel lees je wat je daar eventueel tegen kunt doen. In de meeste situaties is het een kwestie van 24 tot 48 uur wachten, waarna je weer gewoon kunt Instagrammen. Verwijder best wel de third-party app welke vermoedelijk de oorzaak van de melding is.

Laatste reacties