Magazine

Deze app laat zien wie jou heeft ontvolgd op Instagram

Update 6-5-2020: de app besproken in dit artikel is niet meer beschikbaar. Een gelijkaardig alternatief is Followmeter: download voor iOS en Android.

 


 

Ben jij op Instagram van het principe follow 4 follow? Oftewel, als je iemand volgt, moet die persoon jou ook volgen? Dan is een volgers-app onmisbaar. Daarmee zie je namelijk in één oogopslag welke volgers je bent kwijtgeraakt. Iets wat je normaal gesproken haast onmogelijk kan achterhalen als je honderden of duizenden volgers hebt. Followers Pro + is momenteel een van de populairste en best gewaardeerde volgers-apps. Ook wij gebruiken deze al geruime tijd naar tevredenheid.

  

Wat kan je met Followers Pro +?

 

Followers Pro + is een alles-in-één-app voor het analyseren van je volgers op sociale media. Niet alleen van Instagram, maar desgewenst ook van bijvoorbeeld Twitter, Pinterest en Tumblr. Maar niet van Facebook, overigens. Wij focussen hier op de functionaliteiten voor Instagram.

 

De belangrijkste functie van de app is het overzicht van volgers die je verloren hebt. Deze lijst van ‘ontvolgers’ wordt bijgehouden vanaf het moment dat je de app installeert: mensen die jou daarvóór ontvolgden, staan er niet in. De lijst wordt geactualiseerd op het moment dat je de app opent. Desgewenst kan je deze daarna schoonmaken, zodat je de volgende keer enkel de nieuwe afhakers te zien krijgt. Ook kan je als iemand jou ontvolgt een melding krijgen via een pushnotificatie. En je kan de booswichten die jou ontvolgden direct vanuit de app zelf ontvolgen.

 

 

Followers Pro + biedt nog een hoop andere data en statistieken die via Instagram niet of moeilijker te achterhalen zijn, waaronder: je nieuwe volgers, accounts die jou niet terugvolgen en accounts die jij niet terugvolgt. Ook toont Followers Pro + je een grafiek van hoe je Instagram-gevolg geëvolueerd is sinds je de app installeerde.

 

Verder bevat het statistiekendashboard een lijst van accounts die jouw verhalen hebben gezien. Ook die kan weleens van pas komen, aangezien Instagram de viewerslijsten na 48 uur opruimt.

 

Tot slot toont de app je welke vind-ik-leuks en commentaren werden verwijderd en door wie, maar deze lijst blijkt bij ons niet te koppen. Het is ons dan ook een raadsel waarop deze informatie gebaseerd is.

 

Wat je met de app niet kan is zien welke accounts jou geblokkeerd hebben.

 

Betaalde functies

 

De belangrijkste functies van Followers Pro +, die we zonet bespraken, zijn gratis. Maar na betaling (vanaf € 4,49) verschaft de app je ook nog wat interessante statistieken over jouw Instagram-account, zoals je populairste en minst populaire berichten, je meest en minst toegewijde volgers en zelfs je ‘geheime bewonderaars’.

 

Dit soort data is vooral handig voor intensieve Instagram-gebruikers met veel volgers, al dan niet influencers. Al bestaan er voor hen nog veel geavanceerdere analyse-apps, zoals opgelijst op deze pagina.

 

Third-party app

 

Followers Pro + is een zogenaamde third-party app: een applicatie van een externe ontwikkelaar en dus niet van Instagram of andere sociale netwerken zelf. De app bewaart geen of heeft geen toegang tot jouw accountlogins, maar communiceert rechtstreeks met de API’s van de sociale netwerken. Zo wordt althans beloofd. Het grote aantal installaties en positieve recensies (iOS) toont wat ons betreft voldoende aan dat je Followers Pro + daarin kan vertrouwen. Niettemin is het gebruik van third-party apps altijd op eigen risico.

 

De iOS-versie van de app vereist iOS 12.0 of nieuwer en is compatibel met iPhone, iPad en iPod touch. Er is ook een Android-versie, maar deze hebben wij niet uitgeprobeerd.

 

Gelijkaardige apps

 

Uiteraard zijn er nog meer volgers-apps voor Instagram. Vaak zijn ze geen lang leven beschoren, maar enkele blijvers blijken Followmeter (iOS en Android), UnFollowers for Instagram +, Followers Plus en Unfollow Tracker For Instagram (alleen iOS), en Follow Analyzer en Followers & Unfollowers (alleen Android).

Laatste reacties