Magazine

Tip: Facebook Messenger zonder Facebook-account gebruiken

Update 03-01-2020: Wie geen Facebook-account heeft, kan zich nu ook niet meer bij Facebook Messenger aanmelden. Facebook heeft eind 2019 de mogelijkheid verwijderd om je aan te melden met je telefoonnummer, meldt VentureBeat.

 

Voor wie al een account met een telefoonnummer in plaats van een Facebook-account heeft, verandert er niks. Deze gebruikers wordt niet gevraagd om een Facebook-account aan te maken.

 


 

Hoewel Facebook Messenger onlosmakelijk verbonden lijkt met Facebook-profielen, heb je tegenwoordig niet per se meer een Facebook-account nodig om de chatapplicatie te kunnen gebruiken. En ook als je wel een Facebook-account hebt, maar dat hebt gedeactiveerd, kan je probleemloos met je vrienden blijven klessebessen via Messenger.

 

Messenger gebruiken met je telefoonnummer

 

Als je geen Facebook-account (meer) hebt, kan je Facebook Messenger gebruiken door middel van je telefoonnummer. Handig voor als je wilt kunnen chatten met mensen die deze chatapp veel gebruiken.

 

Je moet alleen maar Facebook Messenger downloaden en installeren, en vervolgens je telefoonnummer achterlaten. Na controle en bevestiging via sms kan je aan de slag.

 

Ook als niet-Facebook-gebruiker heb je de beschikking over alle functies in het chatprogramma, inclusief het opladen van foto’s en video’s, het voeren van groepschats, (video)bellen en stickers plakken.

 

Contactpersonen toevoegen

 

Om contactpersonen toe te voegen moet je wel over hun telefoonnummer beschikken (je hebt immers geen Facebook-vrienden). Daartoe tik je onderaan op Personen te tikken. Hierna tik je rechtsboven op het blauwe +-teken.

 

Kies vervolgens voor de optie Voer een telefoonnummer in en geef het mobiele nummer in van de persoon die je aan je contactenlijst wilt toevoegen. Door op Opslaan te tikken zoekt Messenger de bijbehorende gebruiker op.

 

Messenger gebruiken als je je account deactiveert

 

Ben je Facebook beu, maar toch ook niet helemaal? Wil je je account dus niet definitief verwijderen, maar wel een tijdje op non-actief zetten. Kies dan voor het deactiveren van je account.

 

Wil je Messenger wel kunnen blijven gebruiken via je gedeactiveerde account? Vink dan vóór je op Deactiveren klikt, de optie Messenger blijven gebruiken aan.

 

In Messenger blijft je profielfoto zichtbaar in de gesprekken en mensen kunnen je nog steeds op naam zoeken en je chatberichten sturen. Je blijft op Facebook zichtbaar voor vrienden op de plaatsen waar ze je chatberichten kunnen sturen.



Laatste reacties