Magazine

Tip: speel Tetris in Facebook Messenger

Zoals je misschien wel weet kan je in Facebook Messenger niet alleen een babbeltje slaan, je kan er ook een spelletje spelen: alleen of met vrienden. Aan de lijst met Messenger-games is zopas een onvervalste klassieker toegevoegd: Tetris, in ons land ook wel gekend als ‘Blokken’. De Facebook-versie van het wereldberoemde puzzelspel is grotendeels als de originele versie van 1984. Maar er zitten ook wat nieuwigheden in.

 

Missies

 

Zo bevat de Facebook-Tetris maar liefst negentig zogenaamde missies, bijvoorbeeld voor het behalen van een bepaald aantal punten of iets als: “Speel vijf enkelvoudige lijnen weg”. Hoe vaker je Tetris speelt en punten vergaart, hoe meer nieuwe missies worden ontgrendeld. Daarnaast ben je in deze versie van Tetris niet per se af als het blokkenbord tot aan het platfond gevuld is. In ruil voor het kijken van een reclamefilmpje wordt je nog een tweede leven gegund.

 

 

Spelen

 

Je vindt Tetris en andere spellen (waaronder ook klassiekers als Pac-man, Snake en Solitaire) onder het console-icoontje in het menu van je mobiele Messenger-app. Je kan ook tegen je vrienden spelen en zo proberen elkaars puntenrecords te verbreken. Om met een vriend te gamen tik je op het game-icoontje bij het typvlak. In de desktopversie van Messenger (Messenger.com) kan dat ook, al ontbreekt daar het menu-icoontje om alleen te spelen.

 

Tetris en Blokken

 

Tetris kwam in 1984 uit. Het is bedacht door de Rus Aleksej Pajitnov. De naam is een samenvoeging van Pajitnovs lievelingssport tennis en het Griekse woord ’tetra’, dat ‘vier’ betekent, omdat elk speelstuk uit vier blokjes bestaat. In ons land geniet het puzzelspel extra grote bekendheid doordat het de basis vormt van de dagelijkse tv-quiz ‘Blokken’. Die is al net zo onverwoestbaar als Tetris zelf: ‘Blokken’ en presentator Ben Crabbé vierden onlangs de 5000ste aflevering van het één-programma.

Laatste reacties