Magazine

Gluren op Instagram wordt steeds moeilijker

Om openbare Instagram-accounts te bekijken, hoef je in principe zelf geen account hebben. Door via je internetbrowser naar www.instagram.com te surfen, kan je profielpagina’s en foto’s bekijken, en ook vind-ik-leuks en commentaren zien. Nu zit Instagram niet zo te wachten op gluurders, maar veeleer op mensen die de app downloaden en een account aanmaken. Daarom is het accountloos bekijken van Instagram-inhoud nu deels aan banden gelegd: je kan van elk profiel nog maar een beperkt aantal berichten bekijken.

  

Verplicht inloggen

 

Instagram heeft de maatregel intussen bevestigd: je kan voortaan maar een bepaald aantal posts van een publiek profiel zien voordat je de vraag krijgt om in te loggen. Want alleen met een eigen account krijg je “de beste Instagram-ervaring”, klinkt het.

 

Groei

 

Maar het sociale platform, dat wereldwijd meer dan 1 miljard gebruikers heeft, wil zo natuurlijk vooral de groei verder stimuleren. Bovendien kunnen ze geregistreerde gebruikers gerichte advertenties voorschotelen.

 

Verborgen likes?

 

Als ‘gluurder’ kan je ook geen verhalen bekijken en het is ook niet meer mogelijk om op een openbaar account berichten te zien waarin de accounthouder getagd is. Wel wordt nog steeds getoond hoe vaak een bericht is geliket en door wie. Dat laatste is dan weer een functionaliteit die Instagram mogelijk helemaal gaat verbergen, óók voor geregistreerde gebruikers.

 

Browserversie voor geregistreerde gebruikers

 

Als je een Instagram-account hebt, hoef je trouwens niet per se de app te gebruiken. De meeste functionaliteiten zijn gewoon beschikbaar via de browserversie op www.instagram.com. Je kan er alleen geen verhalen plaatsen (wel bekijken).

Laatste reacties