Magazine

10 veelgestelde vragen over Facebook Dating

Facebook Dating is sinds oktober 2020 beschikbaar in België en de rest van de Europese Unie. De datingdienst staat los van het reguliere Facebook, maar maakt wel gebruik van de informatie die de Facebook-profielen bevatten. En zo gaat het sociaalmediabedrijf dus ook in onze contreien de strijd aan met Tinder en co. In dit artikel vind je een lijst van veelgestelde vragen over Facebook Dating, plus de antwoorden.Wat is Facebook Dating?

 

Facebook Dating is de datingfunctie van Facebook, die gebruikmaakt van informatie uit Facebook-accounts. Facebook Dating lijkt erg op Tinder, omdat je geen berichten kan sturen naar andere gebruikers totdat je allebei interesse in elkaar hebt getoond.

Is Facebook Dating een aparte app?

 

Nee, de datingfunctie is volledig geïntegreerd in de Facebook-app. Je hoeft dus geen aparte app te downloaden.

Werkt Facebook Dating ook op de website van Facebook?

 

Nee, enkel via de mobiele app.

Waar vind ik Facebook Dating?

 

Om gebruik te maken van Facebook Dating doe je het volgende:

  1. Open de Facebook-app op je mobiele apparaat;
  2. Tik op het menu-icoon (de drie streepjes);
  3. Tik op Dating.

Hoe werkt Facebook Dating?

 

Met Facebook Dating kan je nieuwe mensen ontmoeten voor een vriendschappelijke of amoureuze relatie. Of gewoon om mee te chatten.

 

Om van de dienst gebruik te maken heb je een Facebook-profiel nodig. Op basis daarvan wordt een apart datingprofiel gecreëerd, dat je vervolgens kan aanvullen met informatie en foto’s. Eens je profiel klaar is, wordt het voorgesteld aan andere Facebook Dating-gebruikers. Net als bij Tinder kunnen zij jou liken of overslaan. Jij kan hetzelfde doen met de profielen anderen. Vinden jullie elkaar leuk, dan is er een match en kan je met elkaar chatten of videochatten.

Krijgen Facebook-vrienden mijn Facebook Dating-profiel te zien?

 

Nee. Facebook Dating stelt geen huidige Facebook-vrienden voor in Dating en stuurt ze geen melding dat je deelneemt aan Dating. Je Dating-profiel, je chatberichten in Dating, wie je leuk vindt of met wie je matcht in Dating, wordt niet weergegeven in je Facebook-nieuwsoverzicht (je kan er desgewenst wel meldingen van ontvangen). Facebook Dating staat kortom helemaal los van je reguliere Facebook-profiel. En alle gesprekken die je voert op Dating, staan los van je gesprekken in Facebook Messenger.

 

Als je met iemand Facebook-vrienden wordt nadat je met hem of haar hebt gematcht op Facebook Dating, kan je zijn of haar datingprofiel nog steeds zien.

Hoe bewerk ik mijn Facebook Dating-profiel?

 

Facebook Dating maakt in beginsel gebruik van informatie en foto’s die je via je Facebook-profiel verstrekt. Je kan echter handmatig informatie en foto’s toevoegen en verwijderen. Hoe meer informatie je invult, hoe groter de kans dat je aan andere mensen wordt voorgesteld.

 

Als je een foto verwijdert in Dating, heeft dit geen invloed op je foto’s op Facebook en Instagram.

Kan ik op mijn Dating-profiel alleen foto’s plaatsen van mijn Facebook-profiel?

 

Nee, je kan ook foto’s opladen vanuit je mobiele telefoon.

Hoe wijzig ik mijn voorkeuren voor Facebook Dating?

 

Je datingvoorkeuren zijn bijvoorbeeld de leeftijdscategorie en het opleidingsniveau waarin je bent geïnteresseerd. Bij je voorkeuren kan je ook de afstand waarbinnen een potentiële match zich bevindt, de leeftijd en lengte, de levensstijl, de gesproken talen en meer opgeven. Je doet dat bij Instellingen > Ideale match.

Hoe gebruik ik Facebook Dating?

 

Facebook Dating begint profielen één voor één aan te bevelen. Je kan op elk gewenst moment naar het Dating-gedeelte van de Facebook-app gaan om je aanbevelingen te bekijken.

  1. Tik op het hartje op het profiel van de gebruiker om te laten weten dat je hem leuk vindt, of tik op de X om over te slaan. Als iemand anders jou ook leuk vindt, kan je een gesprek beginnen.
  2. Als iemand anders je profiel leuk vindt, ontvang je een melding. Tik op het hartje op hun profiel om ze leuk te vinden, zodat je een direct bericht kunt sturen.
  3. Je kan je matches en gesprekken bekijken door op Matches bovenaan de app te tikken.
  4. Scrol naar de onderkant van je profiel en tik op Een prompt beantwoorden om willekeurige vragen te beantwoorden waarmee Facebook je matchsuggesties kan verbeteren.
  5. Je kan ook foto’s toevoegen en Instagram-berichten delen onderaan je profielpagina.

Wat betekent Tweede kans?

 

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de gratis versie van Tinder, kan je in Facebook voorgestelde matches die je hebt overgeslagen opnieuw bekijken en beoordelen. Daartoe ga je naar Instellingen > Algemeen > Tweede kans.

Wat houdt de functie Secret Crush (Geheime Liefde) in?

 

Zoals gezegd worden er in Dating geen Facebook-vrienden als potentiële match aanbevolen. Wel kan je Facebook-vrienden en Instagam-volgers toevoegen aan de lijst van geheime liefdes.

 

Op die lijst kan je maximaal negen mensen zetten die je leuk vindt. Pas als beide personen elkaar op elkaars lijsten hebben gezet, worden ze op de hoogte gebracht van de match. Gebeurt dat niet, dan zal niemand te weten komen dat die persoon jouw heimelijke liefde is of was.

Hoe schakel ik meldingen voor Facebook Dating uit?

 

Daartoe ga je naar Instellingen > Algemeen > Account > Meldingsintellingen. Vervolgens kan je aangeven welke meldingen je wilt ontvangen.

Hoe kan ik mijn Facebook Dating-account verwijderen?

 

Dat doe je bij Instellingen > Algemeen > Account > Profiel verwijderen. Je kan je datingprofiel verwijderen zonder dat je Facebook-account wordt verwijderd. Als je echter je Facebook-account verwijdert, wordt ook je datingprofiel verwijderd.

Laatste reacties