Magazine

Facebook Dating van start in België

Facebook Dating is sinds vandaag beschikbaar in België en de rest van de Europese Unie, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. De datingdienst staat los van het reguliere Facebook, maar maakt wel gebruik van de informatie die de Facebook-profielen bevatten (interesses en dergelijke). En zo gaat het sociaalmediabedrijf dus ook in onze contreien de strijd aan met Tinder en co. Facebook Dating werd dik een jaar geleden gelanceerd in de VS en breidde al uit naar Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië.

  

Hoe werkt het?

 

Facebook Dating is geen aparte app, maar is volledig geïntegreerd in de bestaande Facebook-app. Alles wat je doet op Facebook Dating staat los van je gewone profiel en wordt ook niet via Facebook gedeeld, belooft het bedrijf.

 

Wel maakt de dienst gebruik van jouw voorkeuren, interesses en activiteiten op Facebook, om zo gebruikers aan je voor te stellen met wie het misschien klikt. Als je lid bent van een groep, kunnen andere leden met wie je ooit interactie had ook opduiken in je suggesties. Ook kan je je Facebook- en Instagram-verhalen automatisch op je datingprofiel laten verschijnen, evenals je berichten op Instagram.

 

Er is geen sprake van swipen en matchen, zoals bij Tinder. Op het profiel van een ‘suggestie’ kan je een like achterlaten of je kan die persoon ook meteen aanspreken. Als je niet geïnteresseerd bent, tik je op ‘pass’.

 

 

Eens je met iemand een match kan je met elkaar videochatten, een functie die later, in het coronatijdperk, is toegevoegd.

 

Secret Crush

 

Om te voorkómen dat je dadelijk je beste vriend, buurman of werkgever als suggestie krijgt (of andersom), zal Facebook Dating voor zijn suggesties niet uit iemands eigen vriendenkring putten. Wel kunnen er desgewenst vrienden van vrienden worden voorgesteld, tenzij je er nadrukkelijk voor kiest om volledig buiten je Facebook-vriendenkring te daten.

 

Er is een uitzondering op het voorgaande: de ‘Secret Crush’-lijst. Op die lijst kan je maximaal negen mensen zetten die je leuk vindt. Dat kan een Facebook-vriend(in) of een Instagram-volger zijn. Pas als beide personen elkaar op elkaars lijsten hebben gezet, worden ze op de hoogte gebracht van de match. Gebeurt dat niet, dan zal niemand te weten komen dat die persoon jouw heimelijke liefde is of was.

 

 

Hoe gebruik je het?

 

Om gebruik te maken van Facebook Dating doe je het volgende:

 

  • Open de Facebook-app op je mobiele apparaat;
  • Tik op het menu-icoon (de drie streepjes);
  • Tik op Dating;
  • Creëer je eigen datingprofiel met aparte login.

 

Je moet wel de nieuwste versie van de Facebook-app hebben. Verschijnt Dating ook dan niet in je menu, dan moet je nog eventjes geduld hebben – de dienst zou weldra ook voor jou beschikbaar moeten zijn.

 

www.facebook.com/dating

Laatste reacties