Magazine

Verander jezelf in een klassiek kunstwerk met Google Arts & Culture

Nu we (weer) vaker thuiszitten, brengt Google de kunst naar je toe. Want dankzij hun Arts & Culture-app kan je vanuit je luie zetel genieten van museumkunst uit de hele wereld. De nieuwste update bevat bovendien een aardigheidje voor kinderen (ook volwassen kinderen): een bewegend fotofilter waarmee jij jezelf kan omtoveren tot een wereldberoemd klassiek kunstwerk. Wie wil dat nou niet?

  

De filters

 

En zo blijkt jouw gezicht naadloos over te gaan in dat van Vincent van Gogh, Frida Kahlo, of het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer. En zie je er bééldig uit met een heuse Japanse samoeraihelm uit de negentiende eeuw of een ketting van faience uit het veertiende-eeuwse Egypte.

 

Zoals het Google betaamt, steekt er geavanceerde technologie achter de filters, waardoor ze er heel realistisch uitzien.

 

De vijf bijzondere filters zorgen niet alleen voor vertier, maar je steekt er ook nog wat van op. Ze zijn immers voorzien van nadere informatie over het werk en de kunstenaar.

 

Je gebruikt de filters door in de app op de cameraknop te tikken en daarna voor ‘Art Filter’ te kiezen.

 

 

Wat je nog kan ontdekken

 

Maar de hele Arts & Culture-app (iOS en Android) is een knap staaltje van speelse educatie. Je kan er virtuele kunstgalerijen ontdekken, werken in augmented reality bekijken en spelletjes doen. Ook kan je ontdekken op welk kunstwerk je écht lijkt, even afgezien van die vijf gekke filters. Kortom, kunst hoeft zeker niet saai te zijn.

 

artsandculture.google.com

Laatste reacties