Magazine

Tip: WhatsApp-berichten permanent verwijderen

Wel zo handig als je een taalfout hebt gemaakt, van gedachten bent veranderd of wanneer je een bericht naar de verkeerde persoon hebt gestuurd: berichten verwijderen voor WhatsApp, voor alle deelnemers van de chat. Ook handig: je hoeft de berichten niet à la minute te verwijderen, zoals aanvankelijk bij deze functie het geval was.

  

Twee dagen de tijd

 

Eerder bestond wel al de mogelijkheid om eigen berichten in WhatsApp te verwijderen, maar dan bleven ze zichtbaar voor gesprekspartners. Sinds enige tijd is het mogelijk om berichten zo te verwijderen dat ook andere deelnemers aan een gesprek ze niet meer kunnen zien.

 

Sinds de lancering van de functie is een belangrijke beperking bijgesteld: eerst had je slechts zeven minuten de tijd om een bericht te verwijderen, tegenwoordig geldt een tijdspanne van ongeveer twee dagen.

 

Hoe werkt het?

 

Om een bericht permanent voor iedereen te verwijderen, hou je het ingedrukt en klik je in het te verschijnen menu op Verwijderen. Vink eventueel meerdere berichten aan die je wil verwijderen. Kies onderaan voor het prullenbakje en selecteer de optie Verwijder voor iedereen. Het bericht zal nu worden verwijderd op je eigen toestel en dat van de ontvanger(s).

 

Het terugtrekken van berichten werkt ook in groepsgesprekken.

 

Niet ongemerkt

 

Het is  niet mogelijk om geheel ongemerkt berichten of foto’s te wissen. Na het verwijderen worden berichten namelijk vervangen door een melding dat ze zijn ingetrokken. Bedenk bovendien dat de ontvanger het bericht wellicht al (deels) in een pushmelding heeft gezien.

Laatste reacties