Magazine

Eindelijk kun je WhatsApp-berichten permanent verwijderen

De geruchten deden al langer de ronde en nu is het eindelijk een feit: voortaan kan je op WhatsApp berichten permanent verwijderen, zowel voor jezelf als de andere gebruiker. Als je dus een berichtje naar een verkeerde persoon hebt gestuurd, kan je dat nog terugdraaien. Op zijn website maakt WhatsApp vandaag voor het eerst melding van de functie, die momenteel wordt uitgerold. Ze lijkt nog niet voor alle gebruikers actief te zijn.

  

7 minuten

 

Eerder bestond wel al de mogelijkheid om eigen berichten in WhatsApp te verwijderen, maar dan bleven ze zichtbaar voor gesprekspartners. Nu wordt het dus mogelijk om berichten zo te verwijderen dat ook andere deelnemers aan een gesprek ze niet meer kunnen zien. Je hebt hiervoor 7 minuten de tijd nadat het bericht verzonden is. Je moet dus snel zijn als je bericht een foutje bevat of naar de verkeerde persoon verzonden is.

 

Hoe werkt het?

 

Om een bericht permanent voor iedereen te verwijderen, hou je het ingedrukt en klik je in het te verschijnen menu op ‘Verwijderen’. Vink eventueel meerdere berichten aan die je wil verwijderen. Kies onderaan voor het prullenbakje en selecteer de optie ‘Verwijder voor iedereen’. Het bericht zal nu worden verwijderd op je eigen toestel en dat van de ontvanger(s). Het terugtrekken van berichten werkt ook in groepsgesprekken.

 

Niet ongemerkt

 

Na het verwijderen worden berichten vervangen door een melding dat ze zijn ingetrokken. Het is dus niet mogelijk om geheel ongemerkt berichten of foto’s te wissen. Bedenk bovendien dat de ontvanger het bericht wellicht al (deels) in een pushmelding heeft gezien.

 

Nieuwste versie

 

WhatsApp benadrukt dat de functie alleen werkt op de nieuwste versie van chatapp. Als deelnemers aan een gesprek een oudere versie van WhatsApp gebruiken, blijven verwijderde berichten zichtbaar. Voor afzenders is niet te zien of dit het geval is. En, zoals gezegd, mogelijk is de nieuwe functionaliteit nog niet helemaal uitgerold.

Laatste reacties