Magazine

Wildvreemden wakker bellen met de wekker-app Wakie

De mobiele telefoon heeft vele voorwerpen in huis overbodig gemaakt: de vaste telefoon, de fotocamera, de antieke staartklok, de eierwekker en natuurlijk de wekker naast je bed. Menigeen wordt elke ochtend bruut uit dromenland gehaald door een riedeltje op de mobiel. Dat je, zoals ook bij de aloude wekkerradio, naar hartelust kan laten snoozen. Voor wie een meer fancy alarmfunctie verkiest, bestaan er zelfs de nodige wekker-apps. De meest bijzondere in dit genre is toch wel Wakie. Dankzij deze app word je elke dag wakker gebeld door een wildvreemde! En kan je zelf naar hartelust anderen uit hun bed bellen. Wakie is zonet beschikbaar geworden voor iOS en bij voldoende deelnemers is de app binnenkort ook volledig in België en Nederland bruikbaar. Alles wordt sociaal, zelfs de aloude wekker naast het bed.

  

Wakkere community

 

Wakie valt in de categorie apps waarvan je je afvraagt wie zoiets überhaupt wil gebruiken. En toch blijkt de social alarm clock een doorslaand succes. Oorspronkelijk gelanceerd als website in Rusland in 2011 en vervolgens als app voor Android en Windows Phone, groeide Wakie al snel uit tot een heuse community van mensen die elkaar wakker maken. Dat er nu ook een iOS-versie is gelanceerd, is goed nieuws voor alle iPhone- en iPad-bezitters die de klassieke manier van ontwaken meer dan beu zijn. Enige nadeel is wel, dat je je Apple-device niet in de slaapstand kan zetten als je een wake up-call van Wakie wilt krijgen. Apple staat niet toe dat onafhankelijke wekker-apps de stilstand van de iPhone of iPad omzeilen.

 

Perfect match tussen wekker en slaper

 

Wakie heeft tot doel om mensen op een bijzondere manier met elkaar te verbinden. En het moet gezegd, een ‘wekker’ en een slaper aan elkaar koppelen is alleszins speciaal. En wees gerust, je kan niet zomaar door elke gek uit je slaap worden gebeld. Gebruikers moeten zich registreren en hun identiteit wordt gecontroleerd. Bovendien kunnen gebruikers de beller na afloop van het gesprek beoordelen. De wake up-calls laten op zichzelf alle vrijheid: je kan ‘goedemorgen’ zeggen in eender welke taal en een gesprekje aanknopen, een liedje zingen, een gedichtje voordragen… Enige restrictie is dat het belletje maximaal 1 minuut mag duren. Het bellen verloopt trouwens via de app en een internetverbinding. Er zijn dus geen telefoonkosten mee gemoeid.

 

Iemand wakker bellen

 

Zodra je je hebt aangemeld, kan je op de middelste pagina van de app iemand wakker bellen. Is er geen slaapkop ‘beschikbaar’? Dan kan je een pushbericht instellen en krijg je een melding van zodra je iemand uit zijn of haar mooie dromen kan halen.

 


 

Nog niet volledig werkend in België

 

Je kan Wakie gratis downloaden en installeren, maar helaas is de app nog maar beperkt beschikbaar in België. Zelf wakker gebeld worden is er nog niet bij, want die functie is enkel pas uitgerold in de VS, Canada en Groot-Brittannië. Wel kan je iemand anders, in één van die landen dus, laten wakker schrikken met jouw stemgeluid. En daarmee kan je je ook al de nodige grappige en onhandige gesprekssituaties bezorgen. Wanneer de wekker wel werkt in onze landen, lijkt af te hangen van de inschrijvingen. Afwachten dus. En tot die tijd maar een mooi riedeltje of melodietje op je telefoon selecteren om het ontwaken wat minder bruut te maken.

 

wakie.com

Laatste reacties