info[]surfplaza.be
Seks en relatie
jouw gids naar de hartstocht
Je bevindt je hier: startpagina > seks en relatie > 8 erogene zones die vaak vergeten worden
8 erogene zones die vaak vergeten worden
Gepubliceerd op 6 oktober 2016, 16:44 uur
Wanneer jij en je partner vanavond de lakens delen, zijn er bepaalde lichaamszones die met alle aandacht gaan lopen. Ons lichaam heeft echter veel meer plekjes met een een erotisch tintje. Dus waarom gooi je het roer niet eens om en ga je vanavond de niet-traditionele toer op? Wij zetten je alvast op weg met 8 erogene zones die jammer genoeg veel te vaak vergeten worden – zowel bij hem als bij haar. Verras je partner door zijn of haar ongekende gevoelige plekjes te beroeren.

1. Voeten

Een voetmassage hebben we allemaal wel eens gegeven of gekregen. Maar wist je ook dat het stimuleren van bepaalde punten kan zorgen voor de nodige opwinding? Neem een flesje olie bij de hand, druppel een beetje op de voetkussentjes en maak dan een opwaartse beweging met je vingers. Vervolg je weg daarna naar de achterkant van je voet om tot slot bij de enkel te eindigen.

2. Knieholtes

Erogene zones vallen vaak samen met plekjes waar je nogal kittelig bent. Dat is zeker het geval in je knieholtes. Kusjes, zachte massages met olie… dankzij de heel dunne huid op die plek zal je het allemaal veel intenser beleven. En als jullie dan toch aan de knieën bezig zijn, zoek dan zeker ook de voorkant op, want ook hier kan je je partner doen kraaien van plezier door je tong de vrije loop te laten gaan.

3. Buikspieren

Wist je dat sommige vrouwen kunnen klaarkomen door bepaalde buikspieroefeningen uit te voeren? Die spieren staan namelijk in verbinding met de spieren van de vagina. Dit deel van het lichaam is dan ook bijzonder gevoelig en kan handig gebruikt worden om je partner helemaal in de wolken te brengen. Een simpele aanraking is bij heel wat vrouwen al genoeg, maar daar mag de fun uiteraard niet stoppen. Het idee dat een hand op deze plek al heel dicht bij de vagina zit, en daar vervolgens rustig naartoe gaat, kan al genoeg zijn om voor de echte aankomst in extase te geraken.

4. Nek

Er is niets sensueler dan een partner die achter je staat, je schouders zalig masseert, en dan opeens uit het niets je nek kust, om vervolgens een hele weg met zijn of haar lippen af te leggen over je hele nek en hals. Dus dames en heren: zet dit plekje maar alvast zeker op de shortlist voor vanavond!

5. Vingertoppen

Je gebruikt je vingers waarschijnlijk vooral om je partner te plezieren, maar waarom draai je de rollen niet eens om? Je vingers zijn namelijk, na je tong, het op één na gevoeligste plekje van je lichaam. Door je topjes rustig te masseren, word je mentaal klaargestoomd voor wat er nog komen gaat. En zet hier ook zeker je tong en je tanden aan het werk voor een heel zacht en sensueel contact.

6. Hoofdhuid

Je hoofdhuid is heel erg rijk aan zenuwuiteinden, en daardoor hypergevoelig. Een massage hier kan niet alleen je spanning wegnemen, maar zorgt ook voor een verhoogde bloedcirculatie en de aanmaak van feel good-hormonen als dopamine. De ideale plek om hier op in te spelen is de douche. Wrijf de shampoo sensueel over de hele hoofdhuid en let ondertussen goed op de reacties van je partner. Je zal heel snel te weten komen op welke plek je het meeste effect hebt.

7. Polsen

De pols is waarschijnlijk het allerlaatste lichaamsdeel dat in je opkomt als je denkt aan erogene zones. En toch kan je hier met je tanden, lippen en tong heel wat voor mekaar krijgen. Alleen al het feit dat je je partner compleet verrast door aan de polsen te denken, maakt het hele gebeuren sexy.

8. Mond en lippen

Dit is ongetwijfeld de rare vogel in deze lijst. Want natuurlijk gebruik je je mond en lippen massaal tijdens het voorspel, toch? Helaas blijkt kussen het eerste dat er verdwijnt in een langdurige relatie. En dat is pure zonde voor iets dat de dopamine werkelijk naar je hersenen schiet. Mocht je dus ooit iets willen schrappen, laat het dan zeker het kussen niet zijn! En als je graag wat afwisseling hebt, probeer de lippen van je partner dan ook eens te stimuleren met je vingers. Lichte aanrakingen kunnen namelijk ook al heel wat effect hebben.