Seks en relatie
jouw gids naar de hartstocht
Je bevindt je hier: startpagina > seks en relatie > achter de schermen bij Realdoll, makers van de levensechte sekspop
Achter de schermen bij Realdoll, makers van de levensechte sekspop
Gepubliceerd op 11 april 2015, 15:44 uur
Bij een sekspop denk je misschien nog aan van die opblaasgevallen met welhaast clowneske gezichten. Tegenwoordig kan je ze echter heel wat beter krijgen. De meest geavanceerde en gedetailleerde exemplaren is de Realdoll: levensgroot en met de hand gemaakt, desgewenst naar jouw smaak en wensen, en zowel in vrouwelijke als mannelijke vorm. In een korte video licht Realdoll-CEO en kunstenaar Matt McMullen een tipje van de sluier over hoe deze wereldwijd verkochte sekspop gefabriceerd wordt.

Realdolls zijn volgens McMullen veel meer dan ‘just a sex doll’. Hij spreekt liever van een ‘love doll’, die ook iemands emotionele behoeften kan vervullen en daardoor zelfs de rol van een levenspartner. Hmm, dat klinkt ook wel wat creepy, niet? Nu ja, levensechte poppen hebben misschien altijd wel iets griezeligs, wat niet wegneemt dat het razendknap is hoe ze gemaakt worden. Bovendien beantwoorden de standaard modellen van Realdoll alleszins aan de uiterlijke kenmerken die de gemiddelde man of vrouw seksueel opwindend vindt. De opblaaspop van weleer heeft er serieuze concurrentie bij.

In het filmpje krijg je een indruk van het productieproces. De poppen zijn steevast voorzien van zeer realistische geslachtskenmerken, siliconenhuid en inwendig skelet. Alles wordt tot in de kleinste finesses met de hand gemaakt. Er hangt dan ook nogal een prijskaartje aan zo’n ambachtelijk gemaakte pseudostoeipoes. Voor een standaardexemplaar ben je al bijna 5000 euro kwijt. Ook dáárom wordt de Realdoll de Rolls-Royce onder de sekspoppen genoemd.