info[]surfplaza.be
Seks en relatie
jouw gids naar de hartstocht
Je bevindt je hier: startpagina > seks en relatie > penisverlengers
Je penis vergroten met apparaten... werkt dat echt?
Gepubliceerd op 13 mei 2019, 09:45 uur
Mannen die ontevreden zijn over de omvang van hun lid stuiten tijdens hun Google-zoektochten op allerlei zogenaamde remedies: pillen, oefeningen, operaties... En die lijken allemaal verre van ideaal, áls ze al werken. Maar hoe zit het eigenlijk met apparaten die de penis zouden verlengen, de zogenaamde penis extenders? Bieden die misschien wél uitkomst voor dit penibele probleem?

Vooropgesteld: de meeste mannen die hun penis te klein vinden, bezitten een geslachtsdeel van heel normaal formaat. Daarnaast vinden vrouwen dat formaat helemaal niet zo belangrijk - volgens de meeste seksuologen althans. Toch kunnen er redenen zijn om een maatje meer te willen. Vaak gaat het vooral om een kleine boost van het zelfvertrouwen.

Chirurgie

Sommige 'oplossingen' gaan de meeste mannen dan weer te ver. Onder het mes gaan bijvoorbeeld. Penisoperaties zijn riskant en bieden geen garanties op een bevredigend resultaat. Bovendien kan men alleen de penis in slappe toestand vergroten; in erectie zal er niet veel veranderen.

Penis fillers

Een populair wordend alternatief voor de chirurgische ingreep zijn zogenaamde penis fillers. Hierbij wordt er een vulmiddel in de penis gespoten (meestal hyaluronzuur of eigen lichaamsvet), waardoor deze dikker wordt (niet langer). Het is maar een korte behandeling waar je nauwelijks van hoeft te herstellen. Maar in het geval van hyaluronzuur moet je de behandeling na een jaar of wat herhalen, aangezien deze filler gaandeweg oplost.

Over de resultaten en veiligheid van penis fillers bestaat nog veel controverse. Feit is dat deze vorm van penisvergroting almaar populairder wordt.

Oefeningen

Als je liever niet in je dierbare vriend laat snijden of prikken, kan je ook de hand aan jezelf slaan. Penisoefeningen doen, bedoelen we. Er bestaan allerlei oefeningen waarmee je de penis uitrekken en zodoende langer maken (stretching) of die de penis 'melken' en daardoor dikker maken (jelqing).

Artsen of andere medische professionals zul je zelden horen zeggen dat dit soort technieken werken. Maar op online communities als Pegym.com, Thundersplace.org en Mattersofsize.com weerklinken heel andere geluiden. Daar delen duizenden mannen hun ervaringen en resultaten, die er kennelijk wel degelijk zijn.

Wel vragen 'routines' met penisoefeningen om engelengeduld. Je moet er op z'n minst maanden achter elkaar bijna dagelijks tijd aan willen besteden. En dan nóg zijn resultaten niet gegarandeerd. Bovendien vraagt oefeningen doen om de nodige kennis en kunde, anders zou je je lid kunnen beschadigen of erectieproblemen kunnen krijgen. Je eerst goed inlezen op genoemde sites en forums is dus een must.

Apparaten

Een derde mogelijkheid zijn dus de penisapparaten, ook wel strechers of extenders genoemd. Een aparte categorie hierin zijn penispompen, die op een andere manier werken.

Penis extenders

Met een extender kun je je penis gedurende langere tijd, bijvoorbeeld enkele uren per dag, uitrekken (stretchen). Daardoor raken weefselcellen in de penis beschadigd, met als gevolg dat het lichaam nieuwe cellen aanmaakt, die, uit bescherming, groter en sterker zijn dan voorheen. Zodoende zal de penis - weliswaar héél langzaam - groeien.

Afrikaanse stammen

Het principe lijkt een beetje op hoe spieren groeien als gevolg van fitnessoefeningen, maar is zeker niet hetzelfde. De penis is of heeft immers geen spier, maar bestaat uit zwellichamen die zich bij een erectie met bloed vullen. Wel kun je het principe vergelijken met dat van Afrikaanse stammen. Al duizenden jaren geleden pasten zij stretchingtechnieken toe om lippen, neus, nek of oorlellen te vergroten. Het idee om hetzelfde met de penis te doen, is ook niet helemaal nieuw. Al in de jaren negentig van de vorige eeuw verschenen de eerste penisstretchers op de markt.

Wetenschappelijk onderzoek

Het zal je misschien verbazen, maar er is meermaals wetenschappelijk onderzoek verricht naar de effecten van penisverlengers. En wat je nog meer zal verrassen, is dat de resultaten van die onderzoeken veelbelovend zijn!

Een studie gepubliceerd in de Journal of Sexual Medicine, uitgevoerd gedurende drie maanden onder 23 jonge mannen, noteerde een gemiddelde penisgroei van 1,5 centimeter in lengte, in slappe toestand. In omtrek werd geen groei gemeten, maar misschien wel een kleine toename van de omvang van de eikel. De proefpersonen moesten er wel wat voor over hebben: in de eerste twee weken droegen ze vier tot zes uur per dag een penis extender, oplopend tot negen uur per dag in de derde maand.

Andere onderzoeken - acht stuks in totaal - leverden gelijkaardige resultaten op. De resultaten zijn bovendien permanent, zo leerde nacontrole bij enkele van die onderzoeken.

Op basis van de literatuur concludeerden twee onderzoekers dat penis extenders werken - mits je veel discipline en geduld aan de dag kan leggen -, terwijl voor de werking van oefeningen en vacuümpompen géén wetenschappelijk bewijs bestaat. Dat laatste wil overigens nog niet zeggen dat die methoden niet werken. Zoals al gezegd staat het internet bol van het 'anekdotisch bewijs'.

Wat voor penis extenders bestaan er?

Even afgezien van de vacuümpomp werken de meeste penis extenders ongeveer op dezelfde manier. Toch zijn er kleine verschillen.

Het belangrijkste verschil schuilt in de manier waarop de penis moet worden vastgemaakt, wat immers nodig is om hem te kunnen stretchen. Bij de traditionele apparaten (zoals de Jes Extender) moet je de penis vastbinden met een riempje, of een lus. Bij een jongere generatie penisverlengers (zoals PeniMaster en Phallosan) stop je de top van de penis in een soort ballonnetje dat zich om de eikel sluit. Dit wordt vaak als comfortabeler ervaren dan het toch wat barbaarse vastklemmen.

Een ander verschil is de manier waarop gestretcht wordt. Bij de meeste penisverlengers gebeurt dit door middel van staafjes die je op elkaar kan klikken. Er zijn er echter ook die gebruikmaken van een riem kan doen of aan je onderbeen kan vastmaken. Daardoor zou je het apparaat makkelijker onder kleding kunnen dragen. Houd er rekening mee dat dit met de meeste penis devices niet of nauwelijks te doen is zonder dat het opvalt. Je zal dus vooral op privétijd aangewezen zijn om je jongeheer een kopje groter te maken.

Hoe moet je een penis extender dragen?

Penis extenders werken allemaal ongeveer op dezelfde manier. Hieronder zie je een instructie van hoe je de Jes Extender moet monteren en dragen.Proberen? Zie aanbod penis extenders bij Bol.com.

Veiligheid en comfort

In het begin zal het wat experimenteren zijn van hoe je zo'n apparaat het beste kunt gebruiken. Dat verschilt namelijk van persoon tot persoon, of beter, van penis tot penis.

Let op de volgende zaken:

  • Het dragen van een penis extender kan wat ongemakkelijk zijn, maar het dient geen pijn te doen! Pijn impliceert dat je het apparaat niet goed bevestigd hebt of dat de spankracht te groot is. In dat laatste geval moet je een lagere stand gebruiken.
  • Zorg dat je de eikel goed beschermt. Goede penis extenders bieden de nodige hulpmiddelen hiervoor, zoals gaas en schuimkussentjes. Die kan je desgewenst (bij)bestellen op de website van de fabrikant. Goede padding zorgt er tevens voor dat de penis niet kan wegglippen.
  • Onbesneden mannen kost het over het algemeen meer moeite om een penis extender zonder pijn of groot ongemak te dragen. Een riempje gebruiken is vaak onmogelijk, doordat de penis dan weer uit de houder glipt. Het gebruik van een lus (noose) mag dan minder comfortabel lijken, het biedt voor hen meestal uitkomst. De meeste extenders worden zowel met riempje als met lus geleverd en vaak zitten er bijvoorbeeld rubbertjes bij om het wegglippen te verhelpen.
  • Als een traditionele extender met riempje of lus niet werkt voor jou, kan je ook de eerder genoemde PeniMaster of Phallosan proberen, of een zogenaamde tugger op je bestaande device zetten.
  • Zorg voor het stretchen voor een goede warming-up van je penis. Hoe je dat kan doen, lees je in dit artikel.
  • Bouw het stretchen heel langzaam op. Begin bijvoorbeeld met een uur per dag op de laagste stand. Bouw eerst het aantal uren op en verhoog later pas de spankracht. In het begin biedt een lage spanning al voldoende groeiprikkel. Check de adviezen op de website of in de handleiding van de fabrikant.
  • Houd altijd één à twee rustdagen per week en stop het stretchen - tijdelijk of helemaal - van zodra je merkt dat er ongemak of pijn door optreedt.
  • Meer informatie over het veilig aanbrengen en gebruiken van een penis extender vind je op deze pagina.
Welke penis extender te kiezen?

Voor een goede penis extender moet je meestal rond de 100 euro neertellen, al bestaan er ook wat goedkopere. Houd er bij die laatste rekening mee dat de materialen van minder duurzame kwaliteit kunnen zijn en dus bijvoorbeeld sneller afbreken. Duurdere opties zijn er ook, maar dat komt meestal doordat er dan extra accessoires bij zitten. Het is maar de vraag of je die nodig hebt en je kan ze altijd later alsnog bestellen.

De Jes Extender van het Deense bedrijf SizeGenetics is in onze contreien veruit de best verkochte penisverlenger. Een prima optie, want de Jes Extender was een van de eerste penisverlengers op de markt en is sindsdien alleen maar verbeterd. Op hun officiële website kan je indien nodig extra accessoires bestellen.

Proberen? Bestel de Jes Extender bij Bol.com.

Andere penis extenders, van gelijkaardige kwaliteit, zijn Andro-Penis, Male Edge en Pro Extender.

Prefereer je een module waarbij je penis niet hoeft vast te klemmen, maar in een soort zuiger kan stoppen, dan kies je voor PeniMaster of Phallosan. Deze zijn niet verkrijgbaar in reguliere Vlaamse of Nederlandse webshops en zal je dus op de site van de fabrikant moeten bestellen.

Proberen? Zie aanbod penis extenders bij Bol.com.

Penispompen

Naast penisverlengers heb je ook nog penispompen. Hierbij stop je je mannelijkheid in een vacuümafdichting (een soort cilinder). Die zorgt ervoor dat er meer bloed in je penis kan worden gestuwd dan normaal mogelijk is bij een erectie, waardoor je een wat grotere erectie hebt dan gebruikelijk. Dit effect is echter weer verdwenen van zodra de erectie verdwenen is.

Penispompen zijn zonder meer effectief bij erectieproblemen. Ze hebben een direct effect en je hebt niet de bijwerkingen van erectiepillen. Maar je moet bij zo'n pomp wel de nodige veiligheidsvoorschriften in acht nemen.

Frequent gebruik van een penispomp zou de penis ook permanent wat groter kunnen maken. Buiten anekdotisch bewijs bestaat hier echter geen wetenschappelijke grondslag voor.

De bekendste, meest gebruikte en waarschijnlijk ook veiligste penispomp is Bathmate.

Conclusie

Enkele wetenschappelijke onderzoeken plus vele gebruikerservaringen suggereren dat je je penis wel degelijk kan vergroten met een apparaat, een penisverlenger. De procedure vereist echter veel geduld. Daarnaast zijn deze apparaten lang niet zo makkelijk in gebruik als fabrikanten je willen doen geloven. Het kan enige tijd en moeite vergen om zo'n device pijnloos en veilig aan te brengen.

Proberen? Zie aanbod penis extenders bij Bol.com.