info[]surfplaza.be
Seks en relatie
jouw gids naar de hartstocht
Je bevindt je hier: startpagina > seks en relatie > de kunst van het pijpen: de perfecte blowjob in 8 stappen
De kunst van het pijpen: de perfecte blowjob in 8 stappen
Gepubliceerd op 2 mei 2015, 16:45 uur
Na ons relaas over het betere down under focussen we nu op de blowjob. Wil je je vent doen kreunen en kronkelen van genot, lees dan hier wat je moet doen en zeker ook moet lâten.

Veel mannen beschouwen gepijpt worden als een essentieel onderdeel van het voorspel. Of als een heerlijk tussendoortje. Veel vrouwen daarentegen houden niet zo van 'giving head'. Orale seks kan echter de perfecte opmaat zijn voor een ongeremde vrijpartij. En het hoeft niet vervelend te zijn, als je maar de juiste kneepjes beheerst om hem in extase te brengen en je jezelf ook kan laten meeslepen in het genotsgevoel.

De kunst van een goeie pijpbeurt (net synoniem: fellatiosessie) schuilt in het op de juiste manier beroeren van 's mans gevoeligste plekken, met de juiste opbouw en in het juiste tempo. Natuurlijk, de penis is zijn seksorgaan, een gevoelige zone dus en anatomisch een stuk minder complex dan de vagina. Maar waar zitten nou de gevoeligste plekjes en hoe kan je die het beste 'behandelen'? Een stap-voor-stap-handleiding.

1. Kies de juiste positie

Het is essentieel dat beide partners een comfortabele positie innemen. Meest ontspannen voor beiden is: hij liggend of zittend aan de rand van het bed en zij knielend tussen zijn benen. Bij deze positie heb je als vrouw de meeste bewegingsvrijheid. Hij staand - en jij knielend of zittend - kan ook, maar die positie is meer geschikt voor een vluggertje. En dan is er natuurlijk nog soixante neuf, waarbij je elkaar gelijktijdig oraal verwent. Dat kan een hemelse ervaring zijn, maar om de pijpkunst onder de knie te krijgen, ga je beter eerst voor de eenzijdige orale seks. Zo kan je je volledig focussen op de 'job'.

2. Doe het rustig aan

Voor een goeie blowjob neem je de tijd. Zie het dus niet als een klusje dat snel geklaard moet worden. In dat geval doe je het maar beter helemaal niet. Kleed hem uit, maar laat jouw slipje nog aan. Zo toon je hem dat je helemaal gefocust bent op zijn genot.

Als zijn penis nog niet (helemaal) stijf is, speel er dan mee met je handen. Totdat ie keihard is. Eerst de binnenkant van zijn benen strelen kan ook wonderen doen. Net als bij jou is dat een gevoelig plekje!

Begin het orale werk met louter je tong. Toucheer heel zachtjes het topje van zijn eikel en dan vooral het toompje, het zeer gevoelige spiertje dat zich aan de onderkant bevindt. Plaag hem een beetje met spaarzame tongstrelingen op zijn gevoeligste plekje.

Cruciaal is nu dat je de penis zo nat mogelijk krijgt. Niet alleen de eikel, maar ook de schacht. Kus en lik, maak zijn penis zo hard en nat mogelijk, breng je minnaar stilaan in vervoering.

3. Speel met zijn ballen

Wees niet beschroomd om zijn ballen in je spel te betrekken. Wel is de balzak een delicate zone die je steeds met voorzichtigheid moet behandelen. Spuug een beetje om de boel nat te maken. Maak van een hand een kommetje en vouw deze om de ballen heen. Sommige mannen vinden het prettig als je ook het gebied tussen de balzak en de anus - het perineum - toucheert. Doe dit voorzichtig en vraag eventueel even of hij het prettig vindt.

Terwijl je met je ene hand subtiel zijn balzak bespeelt, gebruik je je andere hand (die waarmee je schrijft) voor de stam van de penis. Hiermee kan je de voorhuid over de stam heen en weer trekken (bij besneden piemels masseer je de stam).

4. Geen tanden!

Nu wordt het tijd dat je mond in actie komt. Terwijl je de schacht vasthoudt en je met je andere hand nog steeds zijn ballen streelt, neem je zijn eikel, het meest gevoelige deel van de penis, in je mond en dartel je er volop met je tong overheen. Je tanden zijn op dit feestje niet uitgenodigd! Vouw je lippen over je tanden of doe je mond gewoon wat verder open en leg je tong op je ondertanden.

Als je voorzichtig knijpt onder de eikel, zwelt de eikel, waardoor die groter en nog gevoeliger wordt. Maar let wel, als je veel druk op de eikel uitoefent, kan dit voor sommige mannen heel heftig aanvoelen. De eikel van besneden mannen is doorgaans minder gevoelig, zij vinden het vaak juist wel prettig als je hun corona wat steviger stimuleert.

5. Het echte werk

Bij de basistechniek neem je de penis met je gehele hand vast en heb je enkel de eikel in je mond. Ga op en neer met je hoofd zodat je met je lippen ook de overgang van de schacht naar de eikel bereikt. Je hand gaat mee in de beweging. Hij ervaart hierbij een warm gevoel langs de hele penis. In feite simuleer je de penetratie, zeker wanneer je je hand tijdens de beweging dicht bij je mond houdt.

Zet de beweging ritmisch voort, in afwisselende mate van diepte, en controleer daarbij zelf het tempo. Pas het enigszins aan als hij dat te kennen geeft, bijvoorbeeld wanneer hij zijn handen op jouw hoofd legt. Laat je speeksel rijkelijk sijpelen om de boel goed nat te houden.

De genoemde techniek is veruit het populairst, maar er zijn talloze variaties, die je, ter afwisseling, zeker eens moet proberen. Neem bijvoorbeeld eens zijn pik in je mond zonder je lippen eromheen te doen. Draai langzaam rondjes met je hoofd, waardoor de penis wordt rondgedraaid in je mond, langs je wangen en je tong. Met deze techniek kunnen sommige mannen het orgasme heel lang uitstellen doordat het een indirecte stimulatie is. Ook de tong- of lollytechniek is wellicht de moeite: lik vanaf de ballen omhoog over de penis alsof het een lolly of een ijsje is. De eikel verdient daarbij extra aandacht.

Hoewel pijpen ook wel afzuigen wordt genoemd, vinden veel mannen écht zuigen op hun pik minder lekker. Laat dit dus beter achterwege of bewaar het zuigwerk tot na het klaarkomen om zijn sperma weg te zuigen.

Pijn in je kaken kan een spelbreker zijn. Ontspan je kaken daarom zoveel mogelijk, en voer de druk op de penis zoveel mogelijk met je handen uit. Krijg je toch pijn in je kaken, haal de pik dan uit je mond, ga door met aftrekken en ga later weer verder.

Oh ja, blijf gedurende het hele traject goed doorademen door je neus!

6. Go deep throat

Deep throat is de alom bekende techniek waarbij de penis zo ver mogelijk in de keel gaat. Voor de man een hele sensatie, voor de vrouw vaak een hele opgave. Maar met de juiste techniek en wat oefening hoef je je in een deep throat zeker niet te verslikken.

Als eerste de houding. Een van de moeilijkheden bij het deep throaten is de bocht die de penis moet maken om helemaal in je keel te geraken. Als je je hoofd iets naar achteren houdt vormen mond en keel een min of meer rechte lijn.

Dan de techniek. Belangrijk is om ruimte vrij te maken in je keel. In tegenstelling tot wat je zou denken doe je dat niet door je keel te ontspannen. Steek je tong uit en maak een gapende beweging. Haal nog even diep adem en laat de penis zo ver je kan in je mond/keel glijden.

Zijn geval ver in je mond, tot in je keel, kan tot kokhalzen leiden. Als dat gebeurt, geen paniek. Trek je hoofd wat terug en ga gewoon verder. Gaandeweg zal je merken dat je zijn lid steeds verder door kan schuiven. Een trucje dat je daarbij helpt is om op het moment dat je voelt dat je gaat kokhalzen bewust te gaan slikken, zodat de reflex verdwijnt.

Oefening baart kunst, geldt ook in dezen. En dat oefenen kan je desnoods met een tandenborstel doen! Steek tijdens het tandenpoetsen je tong zo ver mogelijk uit. Ga dan met je tandenborstel zo ver mogelijk in je keel tot je begint te kokhalzen. Elke keer kom je een stukje verder zonder dat je kokhalzen moet. Oefen nooit met een komkommer, gepelde banaan of zulks. Het zou af kunnen breken in je keel en je zou erin kunnen stikken!

Beginners beschouwen deep throat best als een korte afwisseling op de basistechniek. Hem deepthroatend naar een hoogtepunt brengen en hem laten klaarkomen in je mond (of keel liever) is werk voor (ver) gevorderden.

7. Naar het hoogtepunt

Het gaat bij het pijpen niet alleen om de climax. Integendeel - als je hem pijpt, denk dan primair aan zijn genot en niet aan het bereiken van zijn hoogtepunt. Anders ben je wellicht te zeer bezig een klus te klaren en dat merkt hij.

Dat een hemelse blowjob kan uitmonden in een dito orgasme is, eufemistisch uitgedrukt, natuurlijk wel mooi meegenomen. Een spetterend hoogtepunt is de kers op de taart. Of de slagroom.

Het is meestal vrij goed te merken wanneer hij zijn point of no return bereikt. Zijn lichaam verstijft en buigt zich richting je mond. Zijn gekreun wordt luider. De penis wordt harder, iets groter. De balzak trekt iets dichter tegen het lichaam aan. Ook merk je vaak dat hij zijn bovenbeen- en buikspieren enigszins aanspant. Dat is het punt waarop je het orgasme nog kan tegenhouden/voorkomen. Gaat de stimulatie door, dan wordt de druk snel groter/warmer, de spieren in buik/bovenbenen spannen zich verder aan, de penis wordt nog groter, nog harder, voelt alsof hij gaat ontploffen...

Na het bereiken van dit cruciale punt zeker niet stoppen! Blijf intensief doorpijpen - je vingers om zijn schacht, je mond over zijn eikel - en voer het tempo nog wat op - vuriger, steviger, met geil gekreun erbij. Het zal nu niet lang meer duren of hij komt sidderend klaar. Als hij zijn heupen niet meer stil kan houden en lichte schokbewegingen begint te maken barst het orgasme los.

Tip om eens uit te proberen: druk op z'n perineum terwijl hij klaarkomt.

8. Zaad, wat doe je ermee?

Afhankelijk van wat jullie eventueel afgesproken hebben kan hij in je mond klaarkomen of bijvoorbeeld in je gezicht. In het laatste geval de penis net voor de climax uit je mond halen en ferm blijven trekken. Kijk uit dat er geen klodders zaad in je ogen terechtkomen. Veel mannen vinden het geil om in je mond te komen en dat je het goedje vervolgens doorslikt. Dit is echter geen must! Jij moet je daar prettig voelen en eerlijk is eerlijk, sperma smaakt niet bepaald als een delicatesse. Ongezond is het echter zeker niet.

Over de vraag to swallow or no to swallow? schreven we al een artikel. Daarin gaan we ook in op de vraag in hoeverre zaad consumeren een hiv-risico inhoudt. Een reëel risico is dat zeker niet.

7 minuten max?

We het zeiden het al: voor een goeie blowjob neem je de tijd. Een gouden regel voor de duur van een goeie pijpsessie is er niet. Het hangt er bijvoorbeeld van af of de oraliteiten het hoofdmenu zijn of 'slechts' voorspel. Het uithoudingsvermogen van beide partijen speelt natuurlijk ook een rol. De sterkte van de kaakspieren evenzeer. En zelfs bij de verrukking der fellatio ligt op den duur verveling op de loer.

Volgens de website The Frisky moet het werk toch echt binnen 10 minuten voltooid zijn. Ideale pijpduur: 7 minuten. Al is dat slechts de mening van enkelen en ligt daar geen wetenschappelijk onderzoek aan ten grondslag. Wij kunnen ons voorstellen dat de hoofdact, zoals omschreven bij 5, inderdaad beter niet veel langer kan duren. Om praktische redenen toch vooral. De prefase, waarin je de spanning opbouwt (zie 2, 3 en 4), is echter net zo essentieel en daar kan je alle tijd voor nemen en samen van genieten.

Pijpen en soa's

Ja, door pijpen kan je soa's krijgen. Chlamydia, herpes, HPV, hepatitis A, B en C, gonorroe, en syfilis, om precies te zijn. Wil je die per se voorkomen, dan zal je moeten pijpen met condoom. Dan kan je dus evengoed níet pijpen. De soa-risico's bij orale seks zijn echter klein en bovendien zijn de genoemde aandoeningen relatief eenvoudig te behandelen.

Tot slot

Het is een torenhoog cliché, maar praat met elkaar. Uhm, niet zozeer tijdens de seks (al mag je elkaar heus wat subtiele aanwijzingen geven) maar in het algemeen. Geef aan wat je lekker vindt, vraag wat hij lekker vindt en laat hem gerust weten als je iets liever niet doet, of op een andere manier. Er zijn 101 mogelijkheden en niets is leuker en spannender om die samen te ontdekken. Niettemin hopen we je met deze gids alvast wat handvaten te hebben gegeven om het pijpen tot een feestje te maken. Voor jullie allebei.