Seks en relatie
jouw gids naar de hartstocht
Je bevindt je hier: startpagina > seks en relatie > sexting-etiquette voor beginners
Sexting-etiquette voor beginners
Gepubliceerd op 7 februari 2015, 15:52 uur
Sexting is een ding. De naam van dit fenomeen is afgeleid van de woorden 'sex' en 'texting', en dan kan je je al voorstellen wat het precies inhoudt: pikante berichtjes naar mekaar sturen, al dan niet inclusief seksueel getinte foto's van jezelf. Het kan je relatie net dat ietsje meer pit geven, en daar is niets mis mee. Maar de sexting-fans worden steeds jonger en houden jammer genoeg geen rekening met de mogelijke gevolgen van dergelijke berichtjes.

De risico's van sexting

Jongeren laten zich steeds meer verleiden om seksueel getinte foto's naar hun partner (of scharrel) door te sturen. Zolang deze foto's tussen beide partijen blijven, is er uiteraard geen enkel probleem. Maar door de huidige social media-cultuur verspreidt zo'n compromitterende foto zich veel sneller dan je zou verwachten. En als je naaktfoto opeens op school of op internet de ronde doet, kan dat heel wat psychische schade toebrengen. De slachtoffers voelen zich niet alleen diep beschaamd, ze worden er vaak nog eens extra mee gepest.

De do's en don'ts

Je denkt dus best even na voor je toegeeft aan een pikante foto voor je vriend of vriendin. Als je het toch niet kan laten, zijn er wel enkele tips waardoor je misbruik van je foto's kan beperken:

1. Kijk uit met wie je sext

Hoe spannend sexting ook kan zijn, je kan er niet zomaar met iedereen aan beginnen. Zorg er altijd voor dat je weet met wie je te maken hebt, en dat je partner ook open staat voor dergelijke berichten. Als jullie er allebei voor willen gaan, heb je sowieso al minder kans dat je partner met jouw foto's naar de buitenwereld zal trekken.

3

2. Blijf jezelf

Wanneer je achter je mobieltje zit, durf je misschien al eens iets meer dan in real life. Maar toch doe je voor de camera best niets dat je ook niet in het echt zou doen. Je mag het natuurlijk spicy maken, maar maak zeker geen loze beloftes die je in het echt niet nakomt, want dat leidt achteraf alleen maar tot frustraties.

3. Verleid met woorden

Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden, maar bij sexting is dat niet altijd het geval. Met de juiste woorden kan je iemand net zo goed verleiden als met een sexy beeld. Het zal je misschien wat oefening kosten voor je de juiste toon onder de knie hebt, maar eens je goed vertrokken bent, zal je verbaasd zijn wat je met woorden alleen kan doen!

1

4. Bedel niet om foto's

Bedelen is simpelweg not done. Sexting werkt sowieso het best als jullie er beiden helemaal achter staan. En zelfs al gaat het je tijdens jullie berichten te traag, bedel dan niet om een eerste foto bijvoorbeeld. Als je partner er al mee is ingestemd om aan sexting te doen, komen die eerste foto's of ongelooflijk verleidende woorden vanzelf wel.

2

5. Verberg je gezicht

Zeker wanneer je met een nieuwe partner aan sexting doet, zorg je er best voor dat je gezicht niet meteen in beeld komt in je foto's. Als de beelden dan toch ongewild op social media of andere websites verschijnen, ziet tenminste niemand dat jij het bent.

4