info[]surfplaza.be
Dating Magazine
de lusten en lasten der liefde
Je bevindt je hier: startpagina > webgids > dating > magazine > 13 manieren om aantrekkelijker te worden (volgens de wetenschap)
13 manieren om aantrekkelijker te worden (volgens de wetenschap)
woensdag 30 maart 2016, 12:43 uur
flirten
Dacht je dat je alleen maar aantrekkelijk kunt zijn vanwege je uiterlijk? Guess again! We presenteren je dertien op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde manieren waarop je aantrekkingskracht een boost zal krijgen. Ongeacht hoe je eruit ziet.

1. Glimlach!

Een inkopper misschien, maar toch. Zorg ervoor dat je vaak en écht glimlacht. In Zwitserland werd de relatie tussen aantrekkelijkheid en glimlachen onderzocht en, je raadt het al, hoe sterker je glimlach, hoe beter je eruit gaat zien. Sterker nog, met een mooie glimlach kun je zelfs je eventuele minder flatteuze aspecten danig compenseren.

2. Maak grapjes

Wie grappig is, is een stuk aantrekkelijker dan wie dat niet is. Dit is uit meerdere onderzoeken naar voren gekomen. Zo liet men een man in een kroeg samen met zijn vrienden wel of geen grappen maken en vervolgens op een vrouw afstappen om haar nummer te vragen. De mannen die grapjes maakten hadden een drie keer grotere kans op succes dan degenen die dit niet deden. De onderzoekers denken dat dit te maken heeft met dat humor geassocieerd wordt met intelligentie en goede sociale vaardigheden. Pak dus dat oude moppenboekje uit de kast en zorg dat iedereen straks dubbel van het lachen ligt.

3. Zeg en vraag alleen dingen die ertoe doen

"Wat een mooi weer vandaag, hè?" Vermijd deze zinnen als de pest als je aantrekkelijker gevonden wilt worden. Je kent ze wel, ze zijn onderdeel van de zogenoemde small talk. Irrelevante, saaie en oppervlakkige praatjes die alleen bedoeld zijn om de stilte te vermijden. In plaats daarvan is het een veel beter idee om vragen te stellen en te praten over dingen die er echt toe doen en diepgaand zijn. Tijdens een onderzoek in 1997 maakten men twee groepen van duo's die drie kwartier met elkaar moesten gaan praten aan de hand van een vragenlijst. De ene groep kreeg vragen over oppervlakkige onderwerpen (small talk) en de andere groep over diepgaandere stof. De duo's van de tweede groep kregen een veel betere connectie met elkaar en vonden elkaar een stuk aantrekkelijker.

4. Zorg dat je vrienden om je heen hebt

Een effectieve methode om je aantrekkelijkheid te verhogen, is door jezelf te omringen met je vrienden. Uit een onderzoek uit 2014 blijkt namelijk dat mensen aantrekkelijker lijken in een groep dan in hun eentje. De onderzoekers lieten 25 deelnemers kijken naar 300 foto's van mensen in een groep en in hun eentje. Zowel de mannen als de vrouwen werden aantrekkelijker bevonden in een groep dan wanneer ze alleen werden gezien. Dit komt waarschijnlijk doordat onze hersenen de neiging hebben om de gezichten van mensen in een groep als het ware samen te voegen (ook wel het cheerleader-effect genoemd). Zo lijkt elk gezicht meer 'gemiddeld' en daardoor aantrekkelijker. Het kan geen kwaad om wat vrienden mee te nemen dus.

5. Neem de leiding

Macht trekt aan, zeker wanneer je de groep van iemands voorkeur leidt. Een onderzoek uit 2014 laat zien dat de leider van een groep door die groep als aantrekkelijker werd beschouwd dan door mensen die niet tot die groep behoorden. 49 deelnemers werden verzameld en moesten de aantrekkingskracht van verschillende politieke leiders scoren. Juist wanneer deze leiders hoorden bij de groep van hun eigen politieke voorkeur, kregen ze een hogere score.

6. Wees aardig

Je innerlijk straalt af op je uiterlijk, zoals blijkt uit een Chinees onderzoek. Daarin liet men 120 mensen kijken naar 845 neutrale foto's van mannen en vrouwen. Aan sommige van de foto's werden woorden als 'aardig' en 'eerlijk' toegekend, op andere werden woorden als 'gemeen' en 'slecht' geplakt. De rest van de foto's kregen geen woorden mee. De foto's van de mensen met de 'aardige' woorden werden als aantrekkelijker beschouwd dan de foto's met de gemene of helemaal geen woorden.

7. Neem risico's

In Alaska hebben ze in 2014 onderzocht hoe vrouwen aankijken tegen mannen die bepaalde risico's nemen. De 233 deelnemers lieten weten dat ze het vooral aanlokkelijk vinden als mannen 'traditionele' spannende dingen doen zoals mountainbiken, extreem rolschaatsen of diep in de zee duiken. 'Modernere' risico's, zoals geen virusscanner installeren, plagiaat plegen of onvoorzichtig met chemische stoffen omgaan werden niet als aantrekkelijk gezien, maar vooral als gewoon dom. Trek je sportoutfit daarom uit de kast en kies een sport uit die uitdaagt en vol zit met gezonde risico's.

8. Draag rode kleuren

Hoewel het een onbewust proces lijkt te zijn, hebben we een voorkeur voor rode kleuren als het gaat om aantrekkelijkheid, zo blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Rochester. Dertig mannen keken naar zwart-witfoto's van vrouwen met verschillende achtergrondkleuren. De 'rode vrouwen' werden aantrekkelijker gevonden. De mannen leken zich echter niet bewust te zijn van deze voorkeur. Zorg daarom voor rode tinten in je outfit!

9. Ben muzikaal

Jazeker, het wordt tijd om toch echt eens serieus met dat ene muziekinstrument bezig te gaan. Uit een onderzoek uit 2014 blijkt namelijk dat vooral complexe muziek de aantrekkingskracht verhoogt. 1500 vrouwen werden in dit onderzoek gevraagd om te luisteren naar simpele en complexe muziek. Vooral de complexere muziek viel in de smaak en de vrouwen gaven aan eerder met deze componisten een relatie aan te willen gaan dan met de makers van de simpelere muziek. Daarnaast kun je met muziek natuurlijk laten zien dat je aantrekkelijke kanten hebt, zoals creativiteit, gevoeligheid en intelligentie.

10. Zorg dat je in een goede buurt woont

Ben je van plan om te verhuizen? Zorg dan dat je in een goede buurt terecht komt met een hoogwaardig appartement. In dit kleinschalige onderzoek liet men aan 35 deelnemers foto's zien van iemand die een fraai appartement bewoonde en van iemand in een meer middelmatige woonst. Het appartement met de hogere status verhoogde de aantrekkelijkheid aanzienlijk.

11. Neem een hond

Huisdieren kunnen echt een verschil maken, zeker als het een hond betreft. Dat blijkt dan weer uit dit onderzoek, wederom uitgevoerd onder vrouwen. Het hebben van een huisdier toont volgens de onderzoekers aan dat je verzorgend bent, in de perceptie van het andere geslacht toch.

12. Date met een aardig persoon

Je kent het fenomeen vast wel, dat iemand ineens een stuk aantrekkelijker wordt als diegene al een partner heeft. Op de een of andere manier willen we deze persoon dan liever in onze buurt hebben. Een onderzoek uit 2012 heeft laten zien dat vrouwen voornamelijk andere mannen leuk vinden als die een vriendelijke partner hebben. Als je op een feestje bent, neem je dus best iemand mee die door anderen als aardig wordt gezien en je eigen aantrekkelijkheid zal omhoogschieten.

13. Doe een mindfulnesscursus

Deze optie is voornamelijk voor mannen erg handig. Onderzoekers uit Australië hebben ontdekt dat mannen aantrekkelijker worden gevonden door vrouwen als ze meer mindful zijn. In het onderzoek liet men 91 studenten met elkaar laten speeddaten en elkaar laten ranken op aantrekkelijkheid. Mannen die meer mindful waren, kregen hogere scores dan degenen die dit niet waren. De onderzoekers denken dat mindfulness wordt geassocieerd met goede eigenschappen als meer aandacht aan voor de ander en beter in staat zijn om met spanningen om te gaan.

Bron: Business Insider