info[]surfplaza.be
Seks en relatie
jouw gids naar de hartstocht
Je bevindt je hier: startpagina > seks en relatie > 7 wetenschappelijke redenen om elke dag seks te hebben
7 wetenschappelijke redenen om elke dag seks te hebben
Gepubliceerd op 21 december 2015, 16:44 uur
Verschillende wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat elke dag seks hebben goed is voor de gezondheid. Kortom, nog meer reden om eens wat vaker van bil te gaan!

1. Het risico op prostaatkanker bij de man wordt verkleind

Een studie van Harvard Medical School heeft aangetoond dat mannen die vaker klaarkomen maar liefst 22 procent minder kans hebben op het ontwikkelen van prostaatkanker. De onderzoekers zijn er nog niet over uit waarom dit zo is, maar dit is toch wel een goede reden om elke dag intiem te zijn, dunkt ons!

2. Je loopt aanzienlijk minder kans op het krijgen van een verkoudheid

Onderzoekers aan de Wilkes University in Pennsylvania kwamen erachter dat mensen die minstens twee keer per week seks hebben, meer antigenen zoals immunoglobuline A vrijgeven. Deze antigenen dragen eraan bij dat verkoudheden en griep sneller worden voorkomen. Moet je je eens voorstellen hoe gezond je zult zijn wanneer je zeven dagen in de week seks hebt! Laten we het erop houden dat je dan wel bijna onverwoestbaar moet zijn.

3. Je blijft er jong en zelfverzekerd uitzien

In een studie van de Schotse onderzoeker en klinische neuropsycholoog David Weeks, raadden rechters de leeftijden van 3500 Europese en Amerikaanse mannen en vrouwen. Er kwam naar voren dat mensen die zeven tot twaalf jaar jonger werden geschat, gemiddeld drie keer per week seks hadden. Dit vergeleken met de controlegroep – waar de deelnemers twee keer per week seks hadden. Tevens zijn de vrouwen die drie keer per week seks hebben zelfverzekerder over hun seksuele identiteit. Een win-win-situatie!

4. Het helpt tegen de verschrikkelijke menstruele buikkrampen

Een studie in 2000 toonde aan dat negen procent van de 1900 ondervraagde vrouwen masturbeerden, puur om zich te ontdoen van die vervelende maandelijkse buikkrampen. Laten we er maar vanuit gaan dat zóveel masturberende vrouwen het niet fout hebben!

5. Het kan je erg vruchtbaar maken, wanneer je probeert een kindje te maken

Een nieuwe studie in Fertility and Sterility kwam erachter dat dagelijkse seks je helpt een immuunsysteem voor een zwangerschap op te bouwen. Dit is erg belangrijk voor het vergroten van de kans om zwanger te worden.

6. Het verlaagt de bloeddruk en de gewoonte om te stressen over van alles en nog wat

Een studie uit 2005 toont aan dat mensen die aan penis-vaginale geslachtsgemeenschap doen, een lagere bloeddruk hebben en minder snel gestrest zijn dan mensen die dit niet doen (of mensen die masturberen of niet-penetrerende seks hebben). Met andere woorden, je bent over het algemeen wat relaxter. Mooi meegenomen dus!

7. Seks kan ervoor zorgen dat je een genie wordt

Afgezonderde studies door onderzoekers aan the University of Maryland en Konkuk University in Seoul (Zuid-Korea) kwamen tot de conclusie dat muizen en ratten die vaker seks hadden, ook minder gestresst waren. En aangezien stress ervoor zorgt dat de hersenen minder goed functioneren, werden de muizen en ratten ook intelligenter.

Dus theoretisch gezien word je door elke dag seks te hebben vruchtbaarder, leef je langer, word je nooit ziek en krijg je het brein van een genie. Eigenlijk maakt seks je gewoon een superheld ;-)