info[]surfplaza.be
ImmobiliŽn
een nieuwe woning binnen muisbereik
Immoweb
De grootste vastgoedsite van BelgiŽ. Immo Web is voor velen de vanzelfsprekende plek om je online queeste naar een huis of appartement te starten.
https://www.immoweb.be/nl/
   
Immovlan
De tweede immosite van ons land, toebehorend aan de Roularta Media Group, met een groot aanbod van koop- en huurwoningen, aangevuld met actualiteit, tips en adviezen, rekenmodules en een bedrijvengids.
https://immo.vlan.be/nl
   
Biddit
Het online verkoopplatform van de Belgische notarissen. Via Biddit kunnen kandidaat-kopers vanuit hun luie zetel een eigendom aankopen. Het volledige verkoopproces verloopt online en onder toezicht van een notaris.
https://www.biddit.be
   
Zimmo
Zoekmachine die het aanbod van alle grote vastgoedsites en makelaars indexeert en op een hippe manier toegankelijk maakt. Zoek via een kaart op regio en verfijn je zoekopdracht desgewenst met prijs, type enzovoort.
https://www.zimmo.be/nl/
   
Spotto
Deze site van de Vlaamse Confederatie van ImmobiliŽnberoepen (CIB) belooft af te stappen van de traditionele aanpak: geen klassieke zoekertjeswebsite, maar een “slim vastgoedplatform”. meer info
https://www.spotto.be
   
Realo
Immozoeksite, zichzelf presenterend als 'Databank van ŗlle huizen'. Vandaar dat je er ook huizen kan vinden die niet (meer) te koop of te huur zijn. Daarnaast vind je er allerlei gedetailleerde informatie over de buurt waarin het object staat. meer info
https://www.realo.be/nl
   
Immoscoop
Immoscoop presenteert zich als de hotspot voor vastgoedprimeurs, gegroeid vanuit vastgoedprofessionals die de zoekende consument een overzichtelijk webadres willen bieden. Aanvankelijk alleen voor Antwerpen, maar inmiddels ook voor elders, zoals Gent en Hasselt.
https://www.immoscoop.be
   
ImmoMaps
Zoekertjesstite waar je eenvoudig vastgoed kan zoeken op locatie. Je vindt er uniek vastgoedaanbod omdat zowel particulieren als vastgoedprofessionals zoekertjes kunnen plaatsen.
https://immomaps.be/nl
   
2dehands.be
2dehands.be is de grootste zoekertjessite van BelgiŽ en kent daardoor ook een groot immo-aanbod: meer dan 20.000 zoekertjes. Bovendien zijn de diensten, voor zowel koper als verkoper, gratis.
https://www.2dehands.be/cp/1032/immo/
  
Koten [meer]
iKot.be
Dť website voor vraag en aanbod van koten.
https://ikot.be
  
Bereken online
Spaargids
Vergelijk en kies spaarrekeningen, termijnrekeningen, kasbons, TAK 21 spaarverzekeringen en autoleningen. Kortom, wees goed voor je geld.
https://www.spaargids.be
  
Rentevoeten vergelijken
Onafhankelijke website die bankshoppers een overzicht biedt van werkelijke rentevoeten (geen gepubliceerde) i.v.m. hypotheekleningen.
https://www.rodv.be
  
Huurcalculator
De huurcalculator op de site van de FOD Economie voert automatisch de nodige bewerkingen uit voor de berekening van de huurprijsindexeringen.
https://statbel.fgov.be/nl/themas/consumptieprijsindex/huurindexatie
  
Premiezoeker
Via de premiezoeker (ontwikkeld door de e-government cluster 'bouwen en wonen' in samenwerking met Vlaamse en provinciale instanties) kom je snel te weten voor welke premies en steunmaatregelen je in aanmerking komt.
https://www.premiezoeker.be
  
Hoeveelkostmijnhuis.be
Een huis bouwen, kopen of verbouwen is altijd een avontuur, ook op het financiŽle vlak. Maar hoe krijg je toch enigszins zicht op de kosten die ermee gepaard gaan? De rekentools op hoeveelkostmijnhuis.be kunnen je vast een handje helpen.
https://www.hoeveelkostmijnhuis.be
  
Kredietgids
Op zoek naar een financiering? Dankzij Kredietgids.be ga je die goed geÔnformeerd aan. De site biedt simulatietools waarmee je nauwkeurig inzicht krijgt in jouw financiŽle mogelijkheden. meer info
http://www.kredietgids.be
  
  Gerelateerd
  Surfplaza Magazine
  Randlinks
Wikifin.be: hypotheek
Alles wat je moet weten over hypothecair krediet. Wikifin.be is een portaalsite van de overheid die je helpt bij je financiŽle beslissingen.
https://www.wikifin.be/nl/themas/lenen/hypothecair-krediet

Netto.be: modeldocumenten
Op de De Tijd-website Netto.be kan je gratis modeldocumenten downloaden, zoals een huwelijkscontract of het opzeggen van een huurcontract.
https://www.tijd.be/netto/dossier/verhuurgids2015/alle-verhuurdocumenten-op-een-rijtje/9700106.html

Ugly Belgian Houses
Waarin een klein, bouwgraag landje groot kan zijn: lelijke huizen! Op deze site worden ze keurig opgelijst.
https://www.instagram.com/uglybelgianhouses/