Magazine

Tip: laat irritante vrienden op Facebook 30 dagen ‘snoozen’

Je kent dat wel: die vriend die net vader is geworden en je in je Facebook-nieuwsoverzicht overlaadt met babyfoto’s. Schattig, maar na enige tijd heb je die babyvreugde wel gezien. Of die vriendin die op vakantie is en geen moment onbenut laat om zonnige kiekjes plaatsen, terwijl jij hier rilt van de kou. Of die nieuwssite die het ene na het andere fait divers over Trump op je afvuurt. Nu, gelukkig kan je alles en iedereen tegenwoordig ‘ontvolgen’ (en ontvrienden natuurlijk). Maar soms is dat weer net te radicaal. Sommige mensen, sites of groepen wil je gewoon tijdelijk het zwijgen opleggen. En ook dat is sinds kort mogelijk, dankzij de functie Snooze. Die zorgt ervoor dat de bron van ergernis zich gedurende 30 dagen koest houdt. Met deze functie wil Facebook zijn gebruikers meer controle geven over wat zij te zien krijgen

 

30 dagen stil

 

Om iemand te laten ‘snoozen’ klik je in je nieuwsoverzicht op de drie bolletjes bovenaan een post. Dan verschijnt het vertrouwde menuutje waarin je het bericht kan opslaan, verbergen of de afzender van het bericht kan ontvolgen. Maar voortaan verschijnt er dus ook de optie ’30 dagen lang snoozen’.

 

 

De berichten van de persoon, groep of pagina die je snoozet, krijg je voor 30 dagen niet langer te zien. Facebook geeft je bovendien een waarschuwing wanneer deze periode bijna afloopt. Hierdoor kan je tijdig de snoozeperiode verlengen, of beslissen om de bron van irritatie voorgoed niet meer te volgen.

 

‘Ontsnoozen’

 

Mocht je per ongeluk op de snooze-functie klikken, dan kan je dat meteen weer ongedaan maken. En als je je later nog bedenkt, ga je naar de tijdlijn van de betreffende persoon, groep of pagina, en klik je de ‘gesnoozed’-functie uit.



Laatste reacties