Magazine

Foto’s en video’s uploaden naar Instagram via je pc

Update: vanaf 21 oktober 2021 is het mogelijk om foto’s en video’s naar Instagram op te laden via de desktopversie. Meer daarover in dit artikel.


instagramMet de groeiende populariteit van Instagram is het ‘instant’-karakter van de foto-app juist steeds kleiner geworden. De trend is verschoven naar veeleer professioneel bewerkte content. In veel gevallen is het makkelijker om vanaf een computer foto’s of videobeelden te bewerken en te uploaden. Het is echter nogal omslachtig als je foto’s of video’s op je pc of Mac bewerkt en de definitieve versie vervolgens naar je mobiele telefoon of tablet verstuurt, om de bestanden vanaf daar via de Instagram-app te posten. Op de website van Instagram is vooralsnog geen mogelijkheid om gebruikers foto’s of video’s te laten posten. Om hierop in te spelen zijn er enkele desktopprogramma’s ontwikkeld die aan je Instagram-account gekoppeld worden. Deze maken het mogelijk om foto’s en video’s direct vanaf je computer op Instagram te posten. We bespreken drie van dit soort programma’s.

  

1. Bluestacks

 

Bluestacks maakt het mogelijk om mobiele apps te gebruiken op je desktopcomputer. Bluestacks werkt zowel via Windows als op de Mac. Er zijn meer stappen nodig om het programma te installeren dan bij Gramblr, maar het geeft je wel de mogelijkheid om naast foto’s ook video’s te uploaden op Instagram. Je dient eerst Bluestacks te downloaden en vervolgens de Instagram-app. Aan de hand van deze videohandleiding kan je zien welke stappen je moet doorlopen.

 

 

2. Later

 

Als je graag posts inplant op Instagram, zodat die op vooraf bepaalde momenten automatisch geplaatst worden, dan is het programma Later (voorheen Latergramme) een aanrader. Je kan starten met een gratis account, maar zodra je van alle post-mogelijkheden gebruik wilt maken, heb je een premium account nodig voor 16 dollar per maand. Om gebruik te kunnen maken van Later moet je de mobiele app downloaden, waarin je ingeplande posts autoriseert. Voor het uploaden en inplannen van posts kun je gebruikmaken van een desktop dashboard via de webbrowser op je pc.

 

later

 

3. Gramblr (opgeheven)

 

Gramblr is waarschijnlijk het populairste programma waarmee je foto’s (geen video’s) kunt uploaden naar Instagram via een webbrowser. Het programma is een desktopapplicatie die je downloadt naar je computer. Gramblr werkt zowel op een Mac als een Windows-computer. Je gebruikt het programma eenvoudig door in te loggen in je Instagram-account, je foto te uploaden, een beschrijving toe te voegen en vervolgens op ‘Upload’ te klikken. Het is een makkelijke en snelle mogelijkheid om foto’s te uploaden naar Instagram. Het is via Gramblr helaas niet mogelijk om een filter toe te passen op je foto.

 

gramblr

Laatste reacties