Magazine

My Life Elsewhere: hoe je leven eruit zou zien in een ander land

We kunnen ons voorstellen dat je België zo nu en dan een beetje beu bent. Al was het maar omdat je liever alle dagen zon hebt. Maar is het in het land van jouw dromen echt zoveel beter dan hier? De nieuwe webapplicatie My Life Elsewhere geeft je een wel heel fraai uitgewerkt antwoord op die vraag. Zo kan je in één oogopslag zien hoeveel je zou verdienen en hoelang je zou leven als je in dat land woonde. De site biedt ook nog twee andere leuke tools: de groottes van landen met elkaar vergelijken en een etiquette-tool. Handig en leerzaam.

 

Landen vergelijken

 

De vergelijkingsmodule kwam tot stand op basis openbaar verkrijgbare statistieken, waaronder die van het CIA Factbook. Klik simpelweg op het land aan waarmee je België (of een ander land) wilt vergelijken en je verkrijgt, vaak verrassende, informatie over inkomen, levensverwachting, elektriciteitsverbruik, werkloosheid, armoede en dergelijke. In veel gevallen toch wel een eyeopener…

 

 

Oppervlakten vergelijken

 

Ook de Country Size Comparison Tool geeft je een andere kijk op de wereld, maar dan puur geënt op de topografische omvang van landen. België in vergelijking met Congo bijvoorbeeld:

 

 

Etiquette wereldwijd

 

Tot slot is er nog een etiquette-tool. Handig voor als je van een bepaald land wilt weten hoe er de tafelmanieren zijn, het fooigebruik en andere do's en don'ts.

 

 

Helemaal nieuw is het concept niet: de website If It Were My Home doet iets soortgelijks, maar dan net weer op een andere manier.

 

www.mylifeelsewhere.com

Laatste reacties