info[]surfplaza.be
Dating Magazine
de lusten en lasten der liefde
Je bevindt je hier: startpagina > webgids > dating > magazine > voorkom dat lange relaties saai worden
Voorkom dat lange relaties saai worden
donderdag 20 april 2017, 17:11 uur
Nieuwe relaties staan altijd bol van de spanning, in positieve zin dan. Alles is nog nieuw aan elkaar en de ander kan in jouw beleving niets verkeerd doen. Toch is het reŽel dat vroeg of laat de spanning verdwijnt. Jullie kennen elkaar inmiddels door en door en het nieuwe is er vanaf. Op dat moment gaan jullie samen een andere fase in en is het des te belangrijker dat jullie seksleven op orde is. Intimiteit houdt en brengt jullie in geestelijk opzicht bij elkaar. Is jouw seksleven ingezakt? Breng met de onderstaande tien tips op seksueel gebied jullie relatie weer tot leven!

10 tips die je seksleven direct verbeteren

1. Blijf samen lachen! Plezier hebben (ook in bed) met elkaar is een voorwaarde voor een gezond seksleven;
2. Knuffel elkaar eens wat vaker;
3. Praat met je partner over je fantasieŽn;
4. Neem uitgebreid de tijd voor het voorspel;
5. Neem eens wat vaker samen een douche of een warm bad;
6. Probeer eens andere seksstandjes uit;
7. Gebruik hulpmiddelen, zoals een vibrator;
8. Bekijk samen een romantische of erotische film (zie ook dit onderzoek);
9. Trek sexy lingerie aan;
10. Stop met roken en overmatig alcoholgebruik. Dat dempt de lustgevoelens.

En tip nummer 11: veel seks hebben!

Wist je dat veel partners hun eigen seksleven een hoog cijfer geven in het begin van een relatie? Opvallend is dat maar de helft na 10 jaar daar nog even tevreden over is. En 35% procent ontevreden. De rest kan hun seksleven na 10 jaar moeilijk beoordelen en geeft geen cijfer. Wat is het geheim van de partners die wel nog steeds tevreden zijn? In onderzoeken werd aangetoond dat veel seks hebben de basis is voor een goed seksleven. Partners die na 10 jaar nog steeds tevreden zijn over hun bedpartner hebben meer orgasmen en vaker orale seks. Ook experimenteren ze vaker met verschillende seksstandjes en communiceren ze beter.

Intimiteit moet op nummer ťťn blijven staan!

Wat ons betreft doe je er verstandig aan om te blijven werken aan jullie intimiteit, zowel in bed als daaromheen. Maak daarom veel tijd voor elkaar vrij. Hebben jullie kinderen? Zorg dan eens voor oppas en maak er een romantische weekend van. Staat jullie seksleven op een laag pitje? Spreek dan samen af om meer seks te hebben. Luister daarbij naar de wensen van je geliefde. Wat vindt hij of zij prettig? Maak het voorspel belangrijker. Zo kom je allebei in de stemming en is het makkelijker om een orgasme te krijgen. Probeer meerdere standjes uit, verzorg jezelf goed, masseer elkaar van tijd tot tijd en wakker het lustgevoel en bespreek je seksfantasieŽn met elkaar.

Problemen in bed?

Sommige problemen zijn niet zo ťťn-twee-drie op te lossen. Bijvoorbeeld wanneer je partner gewoonweg nooit zin heeft in seks maar jij wel. Of wanneer jij of je partner geen orgasme kunt krijgen. Blijf dan wel met elkaar in gesprek en accepteer de situatie niet zoals hij is. Want ook jij hebt recht op seks. Als je partner geen zin heeft in seks is de kans groot dat je denkt dat het aan jou ligt. Dat kan je onzeker maken. Probeer daarom te achterhalen waar de problemen liggen.