info[]surfplaza.be
banner468x60_2
Gezond en fit
voor een betere lifestyle
Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > hoe vaak je seks zou moeten hebben op jouw leeftijd
Hoe vaak je seks zou moeten hebben op jouw leeftijd
maandag 3 juli 2017, 16:44 uur
daily-sex
Hoeveel seks, op jaarbasis, is 'normaal' voor een bepaalde leeftijd? Een studie van de Kinsey Institute of Sex, Reproduction and Gender in Indiana verschaft ons een pasklaar antwoord op die vraag. Niet dat seks 'moet', maar behalve dat het lekker is, kleven er ook gezondheidsvoordelen aan regelmatig vrijen. Masturberen telde in het onderzoek niet mee.

Zogenaamde millennials - mensen die rond het jaar 2000 volwassen werden - hebben volgens het onderzoek de meeste seks: 112 keer per jaar, pakweg twee keer per week. Hun gezondheid vaart daar wel bij: een ander onderzoek, door de Wilkes University in Pennsylvania, onthult dat studenten die n twee keer per week seks hebben meer antistoffen produceren dan studenten die minder vaak de lakens opzoeken. Andere gezondheidsvoordelen van een potje cohabiteren zijn onder meer bloeddruk verlagen, stress verminderen en beter slapen.

30- tot 39-jarigen doen 'het' wat minder frequent, maar toch ook nog 86 keer per jaar, oftewel gemiddeld 1,6 keer per week. In de jaren veertig daalt het jaargemiddelde naar, jawel, 69. De daling na dertig wordt veroorzaakt door drukkere levens (de 'millennial-seks' heeft immers nogal eens tot kroost geleid) en allengs ook door het afnemen van goesting, onder meer door hormonale invloeden.

De studie van de Kinsey Institute toonde ook nog aan dat 45 procent van getrouwde koppels meerdere keren per maand seks hebben, dat 34 procent twee tot drie keer per week bedvogelt en dat 13 procent dat slechts enkele keren per jaar doet.

Jongeren spannen dus, weinig verrassend, de kroon als het gaat om seksfrequentie, maar ze beginnen wel later met seks van vijf jaar geleden. Dit ondanks de opkomst van 'sexting' en datingapps. Een en ander bleek onlangs uit weer een ander, Nederlands onderzoek: Seks onder je 25ste.

Bron: The Sun