info[]surfplaza.be
Dating Magazine
onafhankelijke bespreking van de beste datingsites
Je bevindt je hier: startpagina > webgids > dating > magazine > senioren
De 6 beste datingsites voor senioren in Belgi
Gepubliceerd op vrijdag 4 oktober 2019
ouder koppel
Een partner vinden via internet is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld. Ook voor senioren. Toch moet je kritisch zijn voordat je een platform kiest dat je daarvoor wilt gebruiken. Kosten, doelgroep en de hoeveelheid actieve leden zijn allemaal criteria die je moet meewegen. Datingapps als Tinder zijn bijvoorbeeld leuk en spannend, maar ook vluchtig: ze worden veel gebruikt voor seksuele contacten.

Wil je een serieuze relatie met een gelijkgestemde, dan kies je het beste een van de volgende vijf websites.

50plusmatch

50plusmatch was in Vlaanderen en Nederland de eerste datingwebsite die zich specifiek op ouderen richt. Door de jarenlange ervaring staan ze voor kwaliteit en betrouwbaarheid, en dankzij de lokale focus biedt de site een grote databank aan Nederlandstalige profielen. 'Dating voor actieve 50-plussers', sedert 2007.

De kwaliteit van het datingplatform werd enkele jaren geleden erkend door het Nederlandse consumentenprogramma Kassa, waarin 50plusmatch tot n van de beste datingsites voor senioren werd verkozen. Wie actief en midden in het leven staat, middelbaar tot hoger opgeleid is, en op zoek is naar vriendschap of een relatie, zit op 50plusmatch.be dus normaal gesproken goed.

50plusmatch.be is een zoekertjessite, met profielen, en dus geen relatiebemiddelaar. Je kan er geen persoonlijkheidstest doen en dan partnervoorstellen krijgen, zoals dat op sites als Parship en Be2 het geval is. Niettemin krijg je de nodige hulpmiddelen tot je beschikking om de ware te vinden, zonder een speld in een hooiberg te moeten zoeken.

De profielen op 50plusmatch worden vergeleken op basis van een zogenaamde levenswaardelijst die leden invullen. Daardoor kan de site suggesties geven voor geschikte kandidaten. Leden kunnen zelf ook zoeken. Daarnaast kan je oproepen plaatsen om bijvoorbeeld naar een museum te gaan. Zo vind je andere leden die gelijke interesse vertonen. Loopt het niet uit op een relatie, dan heb je in elk geval samen een gezellige museumdag beleefd.

Om gebruik te maken van de dienst, hoef je niet direct je portemonnee te trekken. Een hoop functionaliteiten zijn gratis. Zo kan je gratis een profiel aanmaken met vijf foto's erbij, onbeperkt zoeken naar andere leden en tien interesseberichten per dag versturen. Voor onbeperkt gebruik van de site moet je betalen. In vergelijk met andere datingwebsites zijn de kosten schappelijk te noemen: je betaalt 9,95 per maand bij een lidmaatschap van een jaar. Wil je de dienst bijvoorbeeld maar drie maanden uitproberen, dan betaal je 19,95 per maand.

50plusmatch scoort doorgaans goed op reviewsites. De kwaliteit en veiligheid worden geroemd, er zijn veel leden en de meeste van hen zijn serieus. Alle functionaliteiten van de website zijn ook verenigd in een app (iOS en Android), want de meeste senioren hebben tegenwoordig wel een mobiele telefoon en/of tablet.

screenshot

50liefde

50liefde wordt gezien als de grootste concurrent van 50plusmatch en richt zich dan ook op dezelfde doelgroep, namelijk vijftigplussers die op zoek zijn naar een duurzame relatie. Dit tegen eveneens relatief laag geprijsde lidmaatschappen als je ze vergelijkt met die van de grote, algemene datingsites. Door de snelle groei van 50liefde in de afgelopen heeft het platform een groot aantal actieve leden. Alle kans op succes dus: volgens de makers van de site vindt n op drie gebruikers een liefde, al moeten we dat soort beweringen natuurlijk met een korrel zout nemen.

Leden komen eenvoudig en snel in contact met elkaar, op basis van opgegeven interesses, eigenschappen, matches en partnervoorstellen. De basisfunctionaliteiten zijn gratis. Met een premium lidmaatschap kan je onbeperkt berichten versturen, chatten met andere leden, alle foto's bekijken en zien wie jouw profiel bezocht. Ook kan je als betalend lid onbeperkt een 'matchgame' spelen waardoor je meer kans hebt op nieuwe matches. Als je een jaarabonnement neemt, betaal je 17,99 per maand, een lidmaatschap voor een half jaar kost 24,99 per maand en word je voor drie maanden lid, dan betaal je 29,99 per maand.

50liefde heeft geen app en werkt dus volledig via de webbrowser op je pc, laptop, tablet of mobiele telefoon.

screenshot

SeniorenGeluk.be

Het bedrijf Safe Dating Networks is in ons land uitbater van een aantal niche-datingwebsites, onder meer gericht alleenstaande ouders en personen met een maatje meer. Ook het meer algemene Stedendating.be valt onder hun beheer. SeniorenGeluk.be was een van hun eerste websites en is al sinds 2009 actief. Al sinds jaar en dag is SeniorenGeluk dus de plek waar vijftigplussers terechtkunnen die op zoek zijn naar nieuw geluk.

Safe Dating Networks afficheert zich nadrukkelijk als website waar veiligheid, discretie en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Naar eigen zeggen vinden er een nauwkeurige selectie en controle plaats, waardoor de kans op nepprofielen en irrelevante profielen gering is.

SeniorenGeluk had voorheen een mobiele app en een aparte mobiele site. Met de lancering van de nieuwe, responsieve website zijn deze komen te vervallen. Alles verloopt dus via n, vlot navigerende website, of je nou thuis achter de pc zit of elders op je mobiele telefoon. Betaalde abonnementen zijn er van 16,66 per maand.

screenshot

Tesamen

Marijke Van Wezer en Peter Menu waagden zich al in 2003 aan online dating. Met succes, want ze zijn inmiddels vijftien jaar gehuwd. Al net zo lang zijn ze de drijvende krachten achter datingsite Tesamen. Tesamen is in online datingland een wat vreemde eend in de bijt: het betreft een volledig Vlaamse site (wat in de huidige markt uitzonderlijk is), die bovendien wordt uitgebaat door een wettelijk geregistreerd relatiebureau (zonder winstoogmerk: k uitzonderlijk).

Bij Tesamen ligt de focus sterk op veiligheid, fatsoen en discretie. Een 'degelijke datingsite', zoals ze zichzelf omschrijven. Hoewel niet specifiek gericht op senioren, maakt die 'degelijke' aanpak dat de site vooral populair is in de leeftijdscategorie 40 tot 60 jaar. Daarnaast scoort de dienst onder hoog opgeleiden (hogeschool/universiteit).

Tesamen heeft niet de meest flitsende website en biedt geen app (wel een aparte mobiele site, die geschikt is om in de webbrowser van je mobiele telefoon te bekijken). De uitbaters gaat dan ook vooral prat op service, omgangsregels en betrouwbaarheid. Profielen worden samengesteld op basis van een uitgebreide vragenlijst, zodat elk profiel een duidelijk beeld van de betreffende persoon geeft.

De makers beloven bovendien dat alle profielen tot in detail worden nagetrokken, zodat je niet heel snel tegen zogenaamde fakers aan zult lopen. Foto's van andere leden kan je alleen bekijken als je je profiel volledig hebt ingevuld. Daardoor heeft de site een relatief groot aandeel complete profielen. Profielen die te weinig informatief zijn worden berhaupt niet geactiveerd. Je zult dus geen nietszeggende profielen tegenkomen.

Inschrijven bij Tesamen is gratis en je kan ook gratis profielen en foto's van kandidaten bekijken, en je kan met hen persoonlijke berichten uitwisselen zonder contactgegevens. Dit alles geheel vrijblijvend natuurlijk. Voor volledige functionaliteit moet je ook hier een betalend lidmaatschap afsluiten. Bij een jaarabonnement betaald je 16 euro per maand, wat schappelijk is.

screenshot

Actief50plus.be

Actief50plus richt zich niet alleen op senioren die een serieuze relatie zoeken, maar is ook bestemd voor wie op zoek is naar een gezellig contact, een sportmaatje, een luisterend oor, een reisgenoot of iemand om af en toe mee uit te gaan. Profielen worden naar eigen zeggen elke dag gecontroleerd op juistheid en volledigheid.

Het unieke aan Actief50plus.be is dat deze site volledig gratis is. Je hoeft dus niet te betalen voor extra opties. Volgens de makers van de site worden de kosten gedekt door advertenties, die je dus wel geregeld zult tegenkomen. Natuurlijk is de site wel wat eenvoudiger van opzet en functionaliteit dan de grotere, betaal-datingsites. Daarnaast lijkt het aantal deelnemers nog wat beperkt, maar daar hopen we met dit bericht verandering in te brengen!

screenshot

VijftigPlusDating

De afgelopen jaren zijn heel wat bedrijven in de niche van seniorendating gesprongen, waardoor er intussen behoorlijk wat contactensites zijn die zich specifiek op vijftigplussers richten. Zo ook VijftigPlusDating, dat zich van ongeveer hetzelfde concept bedient als 50plusmatch en 50liefde. De kosten voor een premiumabonnement liggen op dezelfde lijn ( 19,95 per maand als je 6 maanden lid wordt, 24,95 per maand bij 3 maanden en 29,95 voor n maand - een jaarabonnement is niet mogelijk).

VijftigPlusDating is qua ledenaantallen wat kleiner dan de genoemde concurrenten, maar zet daar een zeer prettige en overzichtelijke website tegenover.

screenshot

Aan de bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.